جدیدترین مطالب امروز

شب ادراری عارضه ای که شاید هیچگاه حل نشود

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : نکته ها

شب ادراری عارضه ای که شاید هیچگاه حل نشود

شب ادراری مشکلی است که کودکان از 6 سالگی و بزرگسالان بعد از سن بلوغ احتمال دست و پنجه نرم کردن با آن را خواهند داشت ، وراثت بر این مسئله بسیار تاثیرگذار است .

شاید حتی به خاطر نداشته باشید آخرین باری که شب ادراری داشته اید چه زمانی بوده است اما اشخاصی که با این مشکل در سنین بالاتر دست و پنجه نرم کرده اند و یا بزرگسالانی که گرفتار شب ادراری می شوند ، به این سوال به راحتی پاسخ خواهند داد . با هم به بررسی شب ادراری و عواملی که مانع کنترل ادرار می شوند خواهیم پرداخت .

برخی افراد از ابتدا با شب ادراری دست و پنجه نرم می کنند ( شب ادراری نوع یک ) و عده ای دیگر رفته رفته این مشکل به سراغشان می آید ( شب ادراری نوع دو ) ؛ در خصوص شب ادراری نوع یک که معمولا در سنین 1 تا 6 سال برای پسران و 1 تا 7 سال برای دختران دیده می شود جای نگرانی وجود نداشته و علت تکامل نیافتن مسیر داخلی ادرار و مرکز کنترل آن در مغز است ؛ اما ادامه یافتن این وضعیت و یا قطع شدن شب ادراری و شروع مجدد آن بحث برانگیز است .

شب ادراری را باید موردی وراثتی دانست ، چراکه وقوع مجدد شب ادراری از 10 سالگی به بعد تحت تاثیر سابقه ی والدین قرار دارد و 40 تا 70 درصد بر روی کودک تاثیرگذار است . در صورتی که شخص در 10 سالگی دچار شب ادراری نشود ، احتمال این واقعه بعد از بلوغ نیز وجود دارد .

از عمده ترین دلایل شب ادراری بیماری های عصبی هستند ، کودکانی که به طور مادرزاد با نوع خاصی از بیماری های عصبی متولد می شوند به احتمال خیلی قوی در بزرگسالی با این مشکل دست به گریبان خواهند بود . این مورد در خصوص کودکانی که دچار عقب ماندگی ذهنی هستند نیز صدق می کند .

کم آبی نیز از موارد دیگری است که در شیوع شب ادراری تاثیر می گذارد ، این نتیجه گیری از تاثیر کم شدن هورمون ضدادرار بر روی این مسئله قابل نتیجه گیری است .

در صورتی که شخصی دچار انقباض عضله شود و دائما احساس ادرار داشته باشد و یا حجم مثانه وی اندک بوده و دیواره ی آن ضخیم باشد ، بیشتر در معرض شب ادراری قرار خواهد گرفت . در این میان استرس و فشار های روانی که از محیط به شخص وارد می شوند به مراتب شناخته شده تر بوده و امروزه به عنوان عاملین اصلی شب ادراری مورد بحث قرار می گیرند .

بزرگ بودن پروستات در مردان و یا مصرف نوشیدنی های کافئین دار ، موارد قابل کنترلی هستند که در اشخاص باعث بالا رفتن دفعات ادرار و گاهی شب ادراری خواهند شد .

مرتبط ها

قالب خبری