جدیدترین مطالب امروز

شبکه های اجتماعی و تأثیرات منفی آن ها روی نوجوانان و جوانان

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : مقاله آزاد

شبکه های اجتماعی و تأثیرات منفی آن ها روی نوجوانان و جوانان

امروزه شبکه های اجتماعی ، حضور پررنگی در زندگی افراد به خصوص ایرانیان دارند ؛ این فضاها با دارا بودن امکاناتی جذاب ، کاربران بسیاری را به خود جذب کرده اند .

اعتیاد به شبکه های اجتماعی ، فقط مختص به نوجوانان و جوانان نیست ، بلکه بسیاری از پدر و مادرهای امروزی هم در استفاده از دنیای مجازی و شبکه های اجتماعی ، گوی سبقت را از کوچکترها گرفته اند .

متأسفانه آماری که در خصوص استفاده ی ایرانیان از شبکه های اجتماعی نظیر : واتساپ ، وایبر ، لاین و از همه معروف تر و پرکاربرتر تلگرام ، منتشر شده است ، آمار خطرناکیست ! آماری که نشان از تغییر رفتاری و سبک زندگی برخی از ایرانیان دارد .

همانطور که بسیاری از افراد ( منجمله استفاده کنندگان شبکه های اجتماعی ) می دانند ، استفاده ی بی رویه ، غیرمنطقی و نامتعارف از اینگونه شبکه ها ، می تواند یک ضرر همگانی و صدالبته مشترک داشته باشد !

به نظر شما ضررهایی که متوجه اینگونه افراد می باشد ، چیست ؟

بزرگترین و شاید مهمترین ضرر استفاده ی بی رویه از این شبکه های اجتماعی ( فارغ از هر جنسیت و سن و سالی ) اعتیادآور بودن آن است ؛ بعلاوه اینکه از دیگر ضررهای اینگونه فضاها می توان به کاهش کیفیت خواب ، کاهش اعتماد به نفس و افزایش میزان پرخشگری و افسردگی اشاره داشت ؛ همچنین استفاده ی بیش از حد از این شبکه ها ، می تواند باعث به وجود آمدن اسکیزوفرنی ، سردرد ، کاهش میزان بینایی و کاهش سلامت مغز گردد . ( البته لازم به ذکر است که معمولا کاهش کیفیت خواب و به وجود آمدن بی خوابی ، بیشتر در افرادی دیده می شود که شبانه در شبکه های اجتماعی به چت کردن مشغولند ، که یکی از دلایل آن می تواند ارزان بودن بسته های شبانه اینترنتی باشد !!! )

طبق آمارهای منتشر شده در این خصوص ، رده ی سنی کاربران نوجوان شبکه های اجتماعی از 11 تا 17 سال اعلام شده ؛ که این آمار برای جوانان و بزرگسالان ، معمولا از 17 تا 60 سال می باشد که از این میان ، بیشترین کاربران شبکه های اجتماعی را گروه سنی بین 15 تا 30 سال ( نوجوانان و جوانان ) تشکیل داده اند .

والدین گرامی سعی کنید با دو روشی که در ادامه خواهید خواند ، مانع استفاده ی بی رویه و بیش از حد فرزندانتان از شبکه های اجتماعی شوید :

1 ـ تعیین زمان معین : به این معنی که زمانی را برای استفاده ی خود و فرزندانتان از شبکه های اجتماعی مشخص کنید .
2 ـ قطع دسترسی فرزندانتان به تلفن همراه و کامپیوتر : به این معنی که کنترل وسایل ارتباطی ، نظیر کامپیوتر ، موبایل و … را به دست خودتان گرفته و فقط در زمانهایی که تعیین می کنید این وسایل را برای استفاده ی فرزندتان از شبکه های اجتماعی و … در دسترس او قرار دهید .

مرتبط ها

قالب خبری