شاخ های اینستاگرامی و ابراز وجود در بلبشوی فضای مجازی
چندسالی هست که شاخ های اینستاگرامی بعضا در فضای مجازی سلطه گری می کنند ؛ برخی ها بمب خنده شده اند و عده ای دیگر هم به تولید و ترویج ناهنجاری می پردازند !
ما در ادامه این مقاله قصد داریم از جنبه دیگری به موضوع برخی از شاخ های اینستاگرامی بپردازیم ؛ افرادی که اگر کمی به زندگی شخصی آنها ریز شوید ، مشکلات و ناهنجاری های روحی و روانی متعددی پیدا خواهید کرد !
انتشار محتواهای غیر اخلاقی از سوی شاخ های اینستاگرامی به یکی از دغدغههای جامعه شناسان و کارشناسان آموزش تبدیل شده است. این افراد معتقدند چندین سال است که شاخ های اینستاگرامی حسابی اسباب دردسر نظام آموزشی شدهاند ؛ از تبلیغ برای نخواندن درس تا انجام رفتارهای نابهنجار در فضای مجازی و تشویق دیگران برای اجرای آن همگی اتفاقات جدیدی است که نیاز به توجه جدی دارد.
بنا به مشاهدات صورت گرفته بخش زیادی از مخاطبین شاخ های اینستاگرامی ، نوجوان هستند و هر روزه محتواهای نامناسب به آنها آموزش داده میشود. فارغ از انجام رفتارهای زننده از سوی برخی از این افراد و درخواستهای غیر اخلاقی، این سوال پیش میآید چرا نوجوانان و جوانان از لایوهای بیمحتوای اینستاگرامی استقبال میکنند؟
بر همین اساس جهت بررسی و آسیبشناسی این معضل به سراغ کوروش محمدی، متخصص حوزه آسیبشناسی، رفتیم. او معتقد است نظام آموزشی کشور به درستی کار خود را انجام نداده و این فضاها میتواند زنگ خطری برای آینده کشور باشد.
کوروش محمدی، متخصص حوزه آسیبشناسی، درباره عملکرد و فعالیت شاخ های اینستاگرامی در جامعه گفت: نباید نسبت به فعالیت این افراد بیتفاوت بود. باید رفتارهای آنها را مورد بررسی قرار داد چراکه آنها بر بخشی از جوانان و نوجوانان جامعه تاثیر می گذارند و طبیعتا الگوی بخشی از جامعه محسوب میشوند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: جامعه به جایی رسیده که زنجیره ارزشهای آن دچار آسیب شده و رفتارهای هیجانی در فضای مجازی بروز میکند. شاخ های مجازی هم بخشی از این ارزش را طی رفتاری متفاوت با جریان بهنجار جامعه از خود نشان میدهند.
محمدی گفت: در جامعه ما روی محورهای اساسی تعلیم و تربیت اقدام مناسب انجام نشده، بلکه فضای ارزشی در محدوده تعلیم و تربیت جامعه رها و حوزه تعلیم و تربیت ناکارآمد است بدین ترتیب نتوانسته ارتباط مناسب با نوجوانان و جوانان برقرار کند. باید پذیرفت که ضعف از ساختارهای اساسی جامعه است.
او با بیان اینکه امروزه خوانندهای رپ موازین اخلاقی را رعایت نمیکند، گفت: حال این سوال از متولیان حوزه آموزشی جامعه پرسیده میشود که تاکنون برای پرکردن این حلقه چه اقداماتی انجام شده است؟ اگر حوزه تعلیم و تربیت بر این باور است که بهترین شیوهها را برای ترویج اخلاق اسلامی و تربیت نوجوان ارزشی در دستور کار داده است باید گفت که این امر در حد ادعاست.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: کارکردهای آموزشی و تربیتی در جامعه و ساختار جامعهپذیری فرزندان ما باید توسط حوزه تعلیم و تربیت مدیریت شود.
محمدی با اشاره به مدیریت این افراد که امروز با عنوان شاخ های اینستاگرامی از آنها یاد میشود، گفت: در گام نخست مشکلات اساسی رفتارهای حاکمیت با این افراد است که از یک سو با آنها به عنوان خواننده زیرزمینی رفتار می شود همین فرد بعد از مدتی بر عرشه ناو رفته و ترانه ملی کشور را میخواند و در کارناوالهای اجتماعی حضور پیدا میکند.
به گفته او همین فرد بعد از یک مدتی تقبیح شده و از کشور خارج میشود.
محمدی اضافه کرد: یکی از ویژگیهای اینگونه افراد، انجام رفتارهای متقابل با جریان حاضر است که باعث شده در بخشی از جامعه مورد غضب و در بخشی دیگر مورد توجه قرار بگیرند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه همین افراد در یک لایو اینستاگرامی با جذب چهارصد هزار نفر مخاطب رکورد میزنند، گفت: این مسئله نشان میدهد در برخورد با این افراد اشتباه شده است.
این آسیبشناس تاکید کرد: اغلب شاخ های اینستاگرامی عزت و آبروی خود را از دست دادهاند. این افراد اسباب تامین نیازهای هیجانی بخشی از جامعه شدهاند و برای رسیدن به اعتبار مجازی تمام ارزشهای خود را از دست میدهند.
محمدی تاکید کرد: شاخ های اینستاگرامی نمیتوانند به زندگی عادی بازگردند چون به لحاظ اخلاقی نه تنها مرزهای اخلاقی جامعه ما بلکه از مرزهای اخلاقی جوامع غربی هم عبور کردهاند. برای مثال یکی از این افراد به دلیل رفتارهای سخیف از سوی اینستاگرام حذف میشود و این فرد در تمامی دنیا تقبیح و در هیچ نظام اخلاقی جایگاهی ندارد.
این آسیبشناس طی هشداری به مسئولین آموزشی و متولیان فرهنگی کشور اظهار کرد: این قضیه ، نشان دهنده نبود خوراک ذهنی و رسانهای مناسب برای نوجوانان و جوانان در جامعه است که باید برای آن فکری کرد.
منبع : برنا