سقط جنین چیست و چه زمانی اتفاق می افتد ؟
سقط جنین به دفع جنین از رحم ، قبل از بیست هفته و یا دفع جنین با وزن زیر پانصد گرم گفته می شود ؛ دفع جنین خارج از این بازه ی زمانی را مرده زایی می گویند .
بارداری از جمله مواردی است که زوجین پس از مدتی که از زندگی مشترکشان می گذرد به آن می پردازند ؛ یکی از رایج ترین خطراتی که این رویای شیرین را تهدید می کند ، سقط جنین است .
از دست دادن فرزند برای خانواده بسیار دردناک است ، حال فرزندی چند ساله یا جنینی چند روزه …
سقط به چه رویدادی گفته می شود ؟ برای جلوگیری از آن چه راهکار هایی وجود دارد ؟ عوارض پس از سقط جنین چیست ؟ آیا بعد از این اتفاق امکان بارداری مجدد وجود دارد ؟ و هزاران پرسش دیگر که در این حوزه می توان عنوان کرد .
سقط به دفع جنین از رحم قبل از 20 هفته یا دفع جنین زیر 500 گرم گفته می شود ، دفع جنین بعد از این بازه ی زمانی را مرده زایی می گویند .
اگر موارد خود خواسته ی سقط جنین را کنار بگذاریم ؛ می توان گفت 12 درصد بارداری ها به سقط ختم می شوند .
از علل این امر می توان به ” سقط جنین به منظور حفظ جان مادر ” ، ” مشکلات وراثتی و ژنتیکی ” ، ” افزایش سن پدر و مادر” ( در مادران بالای 40 سال احتمال سقط 14 درصد افزایش پیدا می کند ) ، ” رعایت نکردن تغذیه ی صحیح ” ، ” بیماری هایی نظیر دیابت ، لوپوس و… ” ، ” استفاده از دخانیات و مشروبات الکلی ” ، ” ضربه های شدید ” ، ” فیبروم ” ، ” چسبندگی های داخلی رحمی ” ( که به دلیل سقط های غیر اصولی و غیر بهداشتی است ) ، ” ارتباط پدر با مواد شیمیایی ، جیوه ، سرب و آفت کش ها ” و… اشاره کرد .
اگر لکه بینی داشتید ، خصوصا در 3 ماه اول بارداری ( هرچند که در همه ی موارد سقط جنین نمی باشد ) به پزشک خود مراجعه کنید .
درصورتی که نشانه های احتمالی سقط را داشته باشید به شما استراحت می دهد و آزمایشاتی که نسبت به پاسخ آن ها گاه لازم است مجددا و در فاصله زمانی های مشخصی تکرار شوند .
هنگامی که جنین ضربان قلب پیدا می کند احتمال سقط جنین بسیار کاهش می یابد .
ممکن است سقط جنین خود به خود اتفاق بیفتد اما اگر 2 تا 3 مرتبه به صورت متوالی اتفاق بیفتد لازم است به پزشک مراجعه شود تا علل آن برسی گردد .
توجه داشته باشید که بعد از سقط جنین خطرات روحی و جسمی ( خونریزی ، سرگیجه و… ) مادر را تهدید می کند ؛ همچنین آمیزش ، استخر رفتن و نظایر آن تا مدتی پس از سقط توصیه نمی شود .
از آن جا که پیشگیری بهتر از درمان است ، پیشنهاد می شود پیش از بارداری با تغذیه ی مناسب و انجام آزمایشات لازم ، از سلامت خود ، سلامت فرزندمان و در نهایت سلامت جامعه ی خویش اطمینان حاصل کنیم .