جدیدترین مطالب امروز

سرکه را بیشتر از گذشته بشناسید ( بخش دوم )

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : دانستنیها

سرکه را بیشتر از گذشته بشناسید ( بخش دوم )

بخش دوم مربوط به مبحث سرکه را همراه ما باشید تا با علت استفاده از سرکه های طبیعی به جای سرکه های مصنوعی و همچنین خواص درمانی و فواید سلامتی سرکه بیشتر آشنا شویم.

بیشتر سرکه ی طبیعی مصرف کنید تا مصنوعی ! به دو دلیل !

1- سركه‌ ی مصنوعی (صنعتی) در مقایسه با سرکه ی طبیعی، از خاصیت چندانی برخوردار نیست.
2- سرکه طبیعی به دلیل زیاد کردن ترشح بزاق ، ناظم متابولیسم بدن می باشد. و از آنجاییکه ترشح بزاق از نظر علم بیوشیمی، در خود مقدار زیادی مواد پروتئینی (آلبومین) دارد، باعث هضم بهتر غذا میشود. به علاوه اختلاط سرکه با بزاق دهان، دفاع دندانها را در مقابل فساد و کرم خوردگی زیاد می کند (در صورتی که تاکنون شاید این تصور وجود داشت، چون سرکه ترش است، برای دندانها زیان آور است). پس داخل کردن آن در بعضی از خوراکیها کاملا سودمند است.

ضمنا نکته ای که در خصوص سرکه های مصنوعی میتوان اشاره داشت این است که : رنگ اصلی این سركه‌ ها سفید بوده كه با رنگ مصنوعی كاراملی، برخی از آنها را به رنگ سركه‌ های خانگی تبدیل می ‌كنند. در این سركه‌ ها برای افزایش ماندگاری، از مواد نگهدارنده استفاده می ‌شود. به همین دلیل استفاده از سركه‌ های صنعتی برای تهیه انواع ترشی نیز توصیه نمی ‌شود.

خواص درمانی و فواید سلامتی سركه :
صفرا شکن ، زنده کننده ی قلب ، محکم کننده ی عقل ، قطع کننده ی شهوت ، از بین برنده ی انگلهای شکم ، تنها بخشی از قدرت نمایی سرکه است.

بیایید با برخی خواص مهم سرکه آشنایی پیدا کنیم :

‌1- سركه از جمله فرآورده‌ های طبیعی است كه مصرف خوراكی و دارویی داشته و بیشترین كاربرد را در تهیه انواع ترشیجات دارد.
2- یك لیوان سركه 33 ‌كالری انرژی دارد و سرشار از ویتامین‌ ها و املاح معدنی است.
3- مصرف سركه در انواع ترشی ‌ها، شوریها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی، طعم ‌دهندگی، تحریك اشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر می ‌كند.
از سوی دیگر، سالادهایی كه با ترشیجاتی نظیر سركه طعم می ‌گیرند، سالم‌ ترین و مغذی‌ ترین نوع سالاد هستند، زیرا این طعم‌ ها سبب جذب بیشتر مواد ویتامینی و پروتئینی موجود در مواد سالاد مثل كاهو، هویج، خیار و گوجه ‌فرنگی می ‌شوند. از این رو استفاده از سركه در تهیه سالادهای فصل توصیه می ‌شود.
4- استفاده از سركه در كنار وعده‌ های غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربی‌ها و دفع سموم كمك كرده و سبب كاهش چربی و كلسترول بد خون می‌ شود.
5- اسید سیتریك موجود در سركه، هضم و جذب كلسیم موجود در سركه و سایر موادغذایی را آسان می ‌كند و در سوخت ‌و ساز بدن موثر است.
6- سركه می ‌تواند باكتری‌ های مضر سیستم گوارشی را از بین ببرد، بنابراین افرادی كه در سیستم گوارش خود با مشكلاتی نظیر: یبوست، نفخ، اسهال، دل درد و دفع نامرتب مزاج مواجهند، می ‌توانند با مصرف سركه به رفع این مشكل بپردازند.
7- سركه می‌ تواند ترشح اسید معده را متعادل كرده و از بروز گاز معده جلوگیری كند.
8- سركه در رفع جرم دندان و التهاب لثه موثر است. به منظور رفع بوی بد دهان و نیز سفیدی دندان‌ ها، هفته‌ ای یك بار دندان‌ های خود را با مسواك آغشته به سركه مسواك بزنید.
9- بُخور سركه ی رقیق شده در رفع گرفتگی بینی ناشی از سرما خوردگی موثر است و سردردی را كه در اثر بدی هوای محیط، بخار حمام و زیادی صفرا باشد، معالجه می‌ كند.
10- سركه در درمان بوی عرق بدن، قارچ پا و ورم پا موثر است و می ‌تواند در رفع احساس گرگرفتگی پاها ، تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
11- سركه ضدعفونی ‌كننده قوی است و می ‌تواند به عملكرد سم‌ زدایی كبد كمك كرده و صفرا را از بین ببرد.

ضمنا از سرکه در کشور چین بعنوان نوعی داروی خانگی استفاده می ‌شود. معمولاً سرکه را برای جلوگیری از پخش ویروس سارس و ذات الریه مورد مصرف قرار می ‌دهند. بنابراین سرکه خاصیت ضد ویروسی نیز دارد. همان طور که می ‌دانید، هیدروژن ، برای نابود کردن باکتری و ویروس‌ های مواد غذایی پیش از نگهداری غذا در یخچال به کار می‌ رود. برای تهیه اسپری‌ هایی که به منظور کنترل بیماری ذات الریه ، معمولاً در قاره آسیا مورد استفاده قرار می‌ گیرند، 5 درصد اسید استیک و 3 درصد هیدروژن را با هم مخلوط می ‌کنند.

سئوالاتی در خصوص سرکه :

1- چه کسانی نباید سرکه بخورند ؟ کسانی که مبتلا به ضعف اعصاب، درد مفاصل و زخم معده هستند.
2- سرکه در چه صورت میتواند در كاهش وزن تاثیرگذار باشد ؟ در صورتی كه فرد از رژیم غذایی مناسبی جهت كاهش وزن پیروی كند، در غیر این صورت سركه تاثیری در كاهش وزن نخواهد داشت.
3- دوام سرکه به چه میزان است ؟ دوام سركه نامحدود است. حتی اگر بعد از مدتی كدر شود و رسوب كند، همچنان خاصیت دارد.

این هم از سرکه ، که آشنایی بیشتری نسبت به گذشته ، از آن پیدا کردیم.

مرتبط ها

قالب خبری