سرمایه گذاری و پایبند بودن به اصولی در این خصوص
در این مقاله ، با نکات ریز و برخی از اصول ابتدایی سرمایه گذاری آشنا خواهید شد . نکاتی که برای شروع یک سرمایه گذاری موفق تر می تواند راهنما باشد .
امروز و در حالیکه لحظه به لحظه دنیای ارتباطات فردی و اجتماعی در حال گسترش می باشد ، پدیده ای تحت عنوان سرمایه گذاری آنقدر شناخته شده که هر شخص می تواند با هر مقدار پس انداز و سرمایه ی مازادی که دارد ، پا به دنیای سرمایه گذاری بگذارد . دنیای بسیار بزرگی که ابرقدرت ها و سرمایه داران بزرگی در آن هستند که شاید کمی حس ترس را نیز در سرمایه گذاران خرد به وجود آورند !
امروزه شاهد تحولات بزرگ و بعضا عجیبی در سراسر دنیا هستیم ، شاهد اتفاقاتی که وقوع آن با یک حرف ، شایعه ، تحلیل زیرکانه ی سیاسی ، موشکافی های غرض ورزانه و … در حال وقوع است . فردی در یک سوی دنیا جمله ای درباره صادرات و واردات می گوید که تأثیر حرف او در سوی دیگری از دنیا ، منجر به ورشکستگی شرکت هایی و یا کاهش شدید بر فرض قیمت بشکه های نفتی خواهد شد که همین اتفاقات می تواند تأثیر مستقیمی هم بر مقوله ی سرمایه گذاری داشته باشد .
در همه جای دنیا سرمایه گذاری یک قانون واحد و کلی دارد و آن اختصاص پول و سرمایه ی مازاد ( سرمایه ای که مورد نیاز نباشد ) به امر سرمایه گذاری است ، زیرا سرمایه ای که مورد نیاز فرد باشد و در امر سرمایه گذاری بلوکه شود ، مطمئنا بهره و سود کافی را به سرمایه گذار آن نخواهد رساند .
همه ی فعالان ریز و درشت عرصه ی سرمایه گذاری این را به خوبی می دانند که سرمایه گذاری درست و سود ده ، به سرمایه گذاری گفته می شود که بر پایه ی صبر بنا شده باشد و فرد با یک سرمایه گذاری ، به دنبال سودهای زیاد و سریع نباشد و تحمل کافی برای ایستادن پای سهام و سرمایه گذاری اش را داشته باشد . به همین دلیل است که فعالان باتجربه ی این عرصه ، همیشه بر دو اصل مهم در سرمایه گذاری تأکید دارند . 1- سرمایه گذاری با فکر و ریسک منطقی 2- قدرت شکست پذیری در سرمایه گذاری
سرمایه گذاری با فکر و ریسک منطقی ، به سرمایه گذاری گفته می شود که فرد سرمایه گذار مطمئن باشد که جایی که سرمایه گذاری کرده است ، جای درستی است و درصد کلاهبرداری آن شرکت ، سازمان و یا بنگاه اقتصادی و … بسیار پایین است ، زیرا اگر اینگونه باشد ، می داند که سرمایه اش جای امنی سرمایه گذاری شده و خیالش از بابت از بین رفتن سرمایه اش به واسطه ی کلاهبرداری تقریبا راحت تر است و با آرامش خیال بیشتری منتظر به سود رسیدن و کسب موفقیت دیگری در امر سرمایه گذاری خود می ماند .
اما قدرت شکست پذیری در سرمایه گذاری ، به مجموعه رفتارهایی گفته می شود که فرد سرمایه گذار را در صورت بروز هرگونه مشکل ، بحران ، سرمایه گذاری ناکام و … از پا درنیاورد و بداند که می تواند تحمل سختی های سرمایه گذاری را نیز داشته باشد . ( همیشه قرار نیست به طور 100% در همه ی سرمایه گذاریها پیروز بود ! حتی باتجربه ترین و بهترین سرمایه گذاران هم چنین ادعایی ندارند )
پس همانطور که گفته شد بهتر است برای یک سرمایه گذاری موفق تر ، اصولی را به یاد داشته باشید :
اولا هیچگاه تمام سرمایه ی خود را حتی در بهترین و معتبرترین بنگاههای سرمایه گذاری قرار ندهید و اگر می خواهید بر فرض 10 میلیون تومان را به این امر اختصاص دهید ، به عنوان مثال در 5 بنگاه 2 میلیونی سرمایه گذاری کنید که اگر یکی از آن بنگاهها ورشکست شد و یا به مشکل خورد ، 4 بنگاه دیگر را داشته باشید و بتوانید از سود آنها ، ضرر بنگاه اول را نیز جبران کنید .
ثانیا اگر دنبال سرمایه گذاریهای بسیار بزرگ هستید و میخواهید با ریسک زیادی کل سرمایه تان را در جایی سرمایه گذاری کنید ، پس قدرت ریسک پذیری خود را نیز بسیار افزایش دهید و این را بدانید که هر لحظه ممکن است کل سرمایه تان از بین برود . پس چنانچه در این بین اتفاقی هم افتاد مقصر اول و آخرش را خودتان بدانید .
ثالثا اگر کمی به تجربیات گذشته ی مقوله ی سرمایه گذاری نگاهی اجمالی بیاندازید ، متوجه خواهید شد که بحث سرمایه گذاری همانطور که می تواند خیلی راحت باشد ، آنچنان هم ساده نیست و علاوه بر داشتن تجربه و تفکر کافی برای سرمایه گذاری ، نیازمند فاکتورهایی چون : مدیریت سرمایه گذاری ، مقابله با بحران های احتمالی سرمایه گذاری ، سرمایه های پوسیده ، تفکر نو در سرمایه گذاری و… میباشد .
مراقب سرمایه هایتان باشید .