جدیدترین مطالب امروز

سادیسم از تعریف تا علت های رفتاری افراد مبتلا به این بیماری

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : مقاله آزاد

سادیسم از تعریف تا علت های رفتاری افراد مبتلا به این بیماری

سادیسم نوعی بیماری می باشد که متأسفانه عده ای از افراد به آن دچار هستند ؛ با اینکه از این واژه در برخی موارد به عنوان شوخی یاد می شود ولی عدم درمان آن تبعات بسیار بدی دارد .

سادیسم یا دیگرآزاری عبارت است از علاقه به آزار رساندن دیگران به صورت جسمی، روانی و جنسی، طوری که این آزار رساندن موجب لذت و آرامش فرد آزاررسان شود.

آیا به نظر شما همه مزاحمان تلفنی مبتلا به بیماری سادیسم هستند؟ با صدای بلند می گویم: خیر

چرا؟! زیرا در تعریف بیماری سادیسم آمده است کسانی که از آزار رساندن به دیگران لذت می برند.نه اشخاص عصبانی

روزی از کسی می پرسند چرا اینگونه راه می روی ؟ گفت: کفشهای مرا بپوش آن وقت قضاوت کن.من معتقدم انسانهای سالم و بی آزار و کسانی که به حقوق دیگران احترام می گذارند هرگز “مزاحم تلفنی” نخواهند داشت.

دادگاهی به نام وجدان

آهای کسانی که به راحتی و غیرمنصفانه درباره مردم قضاوت می کنید آیا کفشهای ایشان را پوشیده اید؟آیا خودتان در شرایط آنان قرار گرفته اید؟ برخی مزاحمتهای تلفنی در شرایطی سخت و ناخواسته صورت می گیرد به عنوان مثال:فردی تا حد پست ترین انسان فردی دیگر را مورد تحقیر و توهین و تمسخر قرار می دهد و به نوامیس و خانواده اش توهین سختی می کند و الفاظ رکیک بکار می برد سپس موبایل خود را خاموش کرده و در منزلش به استراحت و تماشای تلویزیون می پردازدبدون اینکه از طرف مقابل عذرخواهی کند

حال شما قضاوت کنید بر فرد آزاردیده چه می گذرد؟ زخم زبان از زخم خنجر هم کاری تر است. او عصبانی و ناراحت است. دست و پایش از شدت خشم و ناراحتی می لرزد (فقط یک شماره تلفن از منزل آن شخص دارد) ساعت ۲ نیمه شب زنگ می زند چون دارد منفجر می شود چون از درون سوخته است دیگر نمی تواند تحمل کند زنگ می زند پدر و مادر آن شخص از خواب می پرند فردی که موبایلش را خاموش کرده بود جریان را می فهمد موبایل را روشن می کند و باز هم شروع به توهین و تحقیر می کند.

پس ندای وجدان چه می شود؟؟به نظر من آن شخص اول که توهین و تحقیر کرده مبتلا به سادیسم است نه این مزاحم تلفنی بدبخت که از حقارت و تحقیر شدن چنین عمل زشتی را مرتکب شده است.نظر شما چیست؟مگر می شود یک انسان را تا حد یک سگ و پست تر از آن تحقیر کنی و از او انتظار احترام و اعمال شایسته داشته باشی؟؟؟هر عمل زشتی یک عکس العمل زشت دارد شخصیت هیچ انسانی اسباب بازی نیست حتی اگر پست ترین انسان روی زمین باشد به یک کودک هم اگر توهین شود دهن کجی خواهد کرد پس اگر کسی بیماری سادیسم دارد و دیگران را با توهین و تحقیر آزار می دهد بهتر است خود را درمان کند و خود را جای کسی بگذارد که به او توهین کرده است.دیگران هم یکطرفه به قاضی نروند چون مزاحم تلفنی کسی است که هر روز و هر شب زنگ میزند نه فقط در هنگام خشم و ناراحتی پس قضاوت ناعادلانه ممنوع! بیائید انسان باشیم کسی را تا حد یک سگ تحقیر نکنیم تا او نیز با سرخوردگی و حقارت مزاحمت تلفنی برایمان ایجاد نکند.ادب مرد به ز دولت اوست.

مزاحمانی سادیسم دارند که به دلیل دشمنی و یا بدلیل مسخره کردن و سرگرمی به خانه مردم زنگ می زنند نه اشخاص تحقیر شده و سرخورده که از طریق صاحب تلفن مورد تمسخر و آزار قرار گرفته اند.
در تعریف بیماران سادیسیمی چنین آمده است: این افراد از تحقیر و تمسخر و آزار روحی یا جسمی و جنسی افراد به خصوص در حضور دیگران لذت زیادی می‌برند و گاهی رفتارهای پرخاشگرانه یا جنایتکارانه از خود بروز می‌دهند.

چرا نام سادیسم برای آن انتخاب شده است؟

برای اولین بار در فرانسه نویسنده ‌ای به نام مارکی دوساد در نوشته‌ های خود ویژگی شخصیت این ‌گونه افراد را بیان کرده بود. اصطلاح “ سادیسم ” را از نام “دوساد” گرفته ‌اند.

واژه سادیسم از نام مارکی دوساد نویسنده فرانسوی آثار اروتیک آغشته به فلسفه و خشونت برگرفته شده‌است. درسال۱۸۳۴ میلادی اولین بار استفاده شد و در سال۱۸۶۲ میلادی توسط یک منتقد فرانسوی تکرار شد. در سال۱۸۸۶ روانشناس اتریشی، با استفاده از این کلمات در تحقیقات خود، این تعاریف را در علم روانشناسی تثبیت نمود. زیگموند فروید نیز در سه مقاله در ارتباط به تئوری‌های خویش که بر نظریه‌های جنسی تأکید می‌کردند از این واژه‌ها استفاده نمود که در علم پزشکی، این لغات را گسترش داد.

می‌ توانید مثال‌هایی را در مورد افرادی که مبتلا به سادیسم هستند بیان کنید؟

در روابط روزمره در اجتماع به خصوص اداره‌ ها، میهمانی‌ ها و حتی مجامع علمی به افرادی برخورد می ‌کنیم که از تحقیر، تمسخر و کنایه زدن دیگران لذت می ‌برند ، مثلا شوهری که در حضور میهمانان همسر خود را شماتت و تحقیر می ‌کند و احساس لذت و غرور کاذب می کند، یا رئیسی که از آزار روحی کارمندان زیردست خود لذت می‌ برد و یا معلمی که عادت به ناچیز شمردن و تحقیر شدید دانش‌آموزان خود دارد.یا اشخاصی که با ساختن جوکها و لطیفه های زشت و توهین آمیز برای هموطنان خود و تحقیر آنها احساس شادمانی و لذت می کنند یا مزاحمان خیابانی و مردهای چشم چرانی که با بیان الفاظ زشت و رکیک زنان و دختران را آزار می دهند و لذت می برند همه این افراد سادیسم دارند.

آیا صرف تحقیر دیگران سادیسم است؟

خیر، همان‌گونه که در تعریف سادیسم ذکر شد، این عمل(آزار جسمی، روانی و جنسی دیگران) باید موجب ارضای روحی و لذت و آرامش خود فرد شود.

این افراد در روابط زناشویی، همسر خود را مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار داده و احساس لذت می ‌کنند.

چه تفاوتی بین سادیسم و اختلال شخصیت ضد اجتماعی وجود دارد؟

در اختلال شخصیت ضد اجتماعی، فرد آزاررسان، به دلیل لذت بردن دیگران را آزار نمی ‌دهد، ولی فرد مبتلا به سادیسم از آزار دادن و صدمه زدن به دیگران، احساس لذت می ‌کند.

پی نوشت : متاسفانه افرادی که مبتلا به بیماری سادیسم هستند نمی خواهند واقعیت را بپذیرند و اعمال خود را طبیعی قلمداد می کننداگر به پیرامون خود نگاه کنید به طرز وحشتناکی بیماران سادیسمی را می بینید آنگاه دیگر دانشجویان برای قبولی در رشته های حسابداری و مدیریت (صرفا بخاطر اشتغال) سر و دست نخواهند شکست- رشته های روانشناسی را نیز دریابید تا شاهد سادیسمستان نباشیم(سادیسمستان مکانی مانند تیمارستان ولی سرشار از بیماران سادیسمی می باشد) فرهنگ جامعه ما بقدری ضعیف است که اگر به شخصی بگوئیم به روانپزشک یا روانکاو مراجعه کند می گوید:”مگر من دیوانه ام”در حالی که در کشورهای خارجی رشته روانشناسی جایگاه خاصی دارد و مراجعه به روانپزشک و روانکاو امری طبیعی محسوب می شود.همیشه حرص می خورم بخاطر اینکه ما ایرانیان فقط در اموری بی ارزش مانند مد لباس و آرایش مو و ابرو و… از کشورهای خارجی تقلید می کنیم این تقلید چرا نباید در اموری اساسی و عوامل پیشرفت زا باشد.من نمی گویم تابع مد و زیبائی نباشیم من عاشق زیبایی هستم ولی معتقدم توجه به اصول پیشرفت – فرهنگ سازی-سلامت و امنیت روحی و روانی جامعه خیلی مهتر است نظر شما چیست؟

مقاله ای از دکتر محمد نمازی به نقل از دکترسلام

مرتبط ها

قالب خبری