روغن کلزا و حواشی موجود از سلامت این روغن !
آیا روغن کلزا روغن قابل اطمینان و خوبی است ؟ همانطور که می دانید درخصوص سلامت روغن کلزا حواشی مختلفی در جامعه ی ما مطرح است که امروز سعی می کنیم به آن پاسخ دهیم .
قبل از هرچیز باید بدانیم ، که به طور کلی مصرف روغن در زندگی هر فرد ، باید به حداقل خود برسد و تا جای ممکن به تغذیه ی مناسب و روش صحیح و اصولی پخت غذا بایستی توجه داشته باشیم ، که روشهایی مانند نیم پز کردن ، بخارپز کردن ، کبابی کردن و همچنین استفاده از ظروف مناسب آشپزی میتواند شروعی برای همین روش های اصولی طبخ غذا باشد که باعث می شود ، مصرف روغن در غذاها به حداقل خود برسد و در نتیجه سلامت مواد غذایی را بسیار بیشتر از قبل حفظ کند .
در بسیاری از جوامع از جمله ایران ، بسیاری از افراد ، از روغن زیتون برای طبخ غذا استفاده می کنند و شاید سئوالی در ذهن عده ای ایجاد شود که آیا به جای روغن زیتون ، میتوان از جایگزین دیگری برای پخت و پز استفاده کرد ؟
به گفته ی سایتهای معتبر پزشکی ، از جمله سایت دیلی میل ، چربی اشباع شده ی روغن کلزا در مقابل روغن زیتون ( ۳/۱۴ درصد ) ۶ درصد است ؛ همچنین اسیدهای چرب امگا ۳ در آن ۱۰ برابر زیادتر و ویتامین E هم در آن ۵۰ درصد بیش تر می باشد .
پس اگر بخواهیم پاسخی به بهتر و بدتر بودن روغن کلزا بدهیم و سلامت این روغن را تضمین کنیم ، میتوان گفت که در حال حاضر ، روغن کلزا یکی از سالم ترین روغنها است ؛ البته نوعی نگرانی هم درخصوص روغن کلزا وجود دارد و آن این است که موقع داغ شدن ، زود شروع به دود کردن می کند ، که در اینباره هم بایستی گفت که این اتفاق وقتی می افتد که اسیدهای چرب موجود در روغن اکسیده می شوند و رادیکال های آزاد خطرناک درست می کنند ؛ در نتیجه از آنجاکه روغن کلزا خیلی بخار می کند ، توصیه می شود از آن برای سرخ کردن یا کباب کردن استفاده نکنید .
الهام گرفته از سلامانه