جدیدترین مطالب امروز

رابطه با جنس مخالف با نگاهی جدید از سوی والدین

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : ازدواج و خانواده

رابطه با جنس مخالف با نگاهی جدید از سوی والدین

رابطه با جنس مخالف از جمله مواردی است که بازار داغی میان والدین دارد ، با بررسی تمام جنبه های این روابط حواشی حاکم بر این موضوع را کمرنگ خواهیم کرد .

فرزندان ما در دوران کودکی همبازی های هم هستند و در بزرگسالی نیز در محیط های کاری ، تحصیلی و… نقش های اجتماعی یکدیگر واقع می شوند ، درواقع در این دو دوران رابطه با جنس مخالف چندان از حساسیت خاصی برخوردار نیست ، موضوع اصلی بحث به دوران بلوغ بازمی گردد و زمانی که دخترها و پسرهای ما متوجه تفاوت هایی در نیازهای خود با جنس مخالف می شوند . دختران در دوران بلوغ درک می کنند که همبازی او ( همبازی پسر ) ، صرفا یک همبازی نخواهد ماند و ممکن است در آینده نقش های متفاوتی را به خود بگیرد و پسر نیز متوجه می شود نسبت به میل و نیازی که دارد ، همبازی های قدیم او نقش تکمیل کننده ای را ایفا می کنند .

دختر و پسری که نیاز به تایید از سمت جنس مخالف را دارد چگونه باید این توجه را در محیط امن خانواده دریافت کند تا نیازی به پنهان کاری نبوده و هنجارشکنی دینی صورت نگیرد ؟

علت نیاز به تایید از سمت جنس مخالف ، تکامل رشد هویت جنسی فرد می باشد و اگر به این نیاز پاسخ درستی داده نشود دختر یا پسر ( بیشتر دختر ها ) دست به خیال پردازی زده و در مکان هایی که کنترل روابط کمتر است ، صرفا جهت رفع کنجکاوی دست به برقراری ارتباط های غیراصولی خواهند زد .

اولین گام در این خصوص بررسی جنبه های مثبت ارتباط دو جنس مخالف با هم هست و بعد از آن آسیب شناسی و راه های مقابله با آن در جهت رفع مسائل حاشیه ای . وقتی شما فرزند خود را بی جهت از جنس مخالف منع کرده و می ترسانید در جایی و روزی مهربانی و توجه را از سمت جنس مخالف خود خواهد دید و در مقابل تعاریف شما و باورهای گذشته ی او تضاد زیادی قرار می گیرد .

کاری که والدین می توانند انجام دهند این است که از ابتدا تا همیشه این شیوه ی تربیتی را در پیش بگیرند که یک گام جلوتر از فرزندان اطلاعات مورد نیاز آنها را در اختیارشان بگذارند . با این کار حتی اگر در مسائلی شما فراموش کنید آگاهی لازم را به فرزند خود بدهید او خود قدم به پیش گذاشته و از شما سوال می پرسد . هیچگاه به دختر یا پسر خود نگویید این سوال برای شما زود است و در سنین بالاتر خواهی فهمید ! مطمئن باشید که او موافقت کوچکی خواهد کرد و اطلاعاتی را هرچند غلط از دوستان و همسالان خود کسب خواهد کرد ، پس چه بهتر که شما محرم او باشید . با این روش فرزندتان همراه با شما خواهد بود . البته پرهیز از تنبیه ( هرچند کوچک ) در مقابل هر اشتباهی بسیار کمک کننده است و دست فرزند را در مشورت کردن با والدین باز می گذارد .

در بستر خانواده محیطی را برای جوانان محیا کنید . به این معنا که هنگامی که با اقوام رفت و آمد می کنید بگذارید جوانان با هم صحبت کرده و به بحث بپردازند . با این کار شما می توانید نقاط قوت و ضعف رفتاری فرزند خود را در مقابل جنس مخالف شناسایی کرده و نکاتی را به درستی به او یادآور شوید ؛ مثلا پوشش دختران در مقابل پسرهای فامیل و یا کنترل نگاه پسرها در مقابل دختر ها . با این کار شما به طور غیرمستقیم پسران را به غیرت ورزی و دختران را برای حیا به خرج دادن تربیت کرده اید .

بعد منفی روابط جنس مخالف زمانی بروز می کند که در درجه ی اول رفتار مناسبی از سمت والدین خود نمی بینند و یا بر اثر واکنش های منفی در گذشته ( بر سر مسائل دیگر ) خانواده را برای بیان فکر و عقیده ی خود پذیرا ندانسته و به روابط پنهانی رو می آورند . در چنین شرایطی امکان استفاده از تجربیات و راهنمایی های پدر و مادر از بین رفته و قدم اول برای توصعه و ترویج هنجارشکنی دینی برداشته می شود .

روابط دو جنس مخالف وقتی از حالت کنترل شده خارج می شود ، اگر پنهانی باشد سیری مانند پذیرفته نشدن از سمت اجتماع و تناقض با باورهای دینی و گناه و نگرانی را طی می کند و اگر آشکار باشد با مخالفت نهاد امنیت کشور روبرو شده و حس ترد شدن را تجربه می کنند . باید درنظر داشت مسئولین در برخورد با چنین جوانانی همین روال را ادامه دهند و در حفظ حریم خصوصی افراد کوشا باشند ، چنین روابطی از عدم ناآگاهی جوانان نشات گرفته و باید اطلاعات کافی در این زمینه را در اختیار آن ها قرار دهیم .

اگر جوان شما تمرکز طبیعی خود را بر سر موضوعات مختلف ( درسی ، مهارت های شغلی و… ) از دست داده است ، میزان ساعات خواب او تغییر کرده و از جمع خانواده و دوستان دوری می کند ، اگر گوشی موبایل خود را تحت کنترل خود نداشته و اکنون کمتر در معرض دید سایرین قرار می دهد ، بدخلقی کرده و مسئولیت پذیری او کاهش یافته است و نشانه هایی از این قبیل زنگ خطر به صدا در آمده و بهتر است برای سلامت روحی روانی فرزند خود اقدامی صحیح انجام دهید .

پس خانواده به مراتب بیش از رسانه ها و… می توانند در تربیت روابط میان فرزندان خود و افراد جامعه خصوصا جنس مخالف تاثیرگذار باشند و بهترین همکاری در این راستا فراهم کردن محیطی امن در خانه برای شنیدن مشکلات فرزندان و اطلاعات دادن به آن ها یک گام جلوتر از مرحله ای که جوانان قرار دارند است . در جامعه ی کنونی وجود این گونه ارتباط ها به صورت کنترل شده لازم و ضروری است .

مرتبط ها

قالب خبری