در ایام نوروز مصرف آجیل را کنترل کنید تا سلامت باشید
آجیل از جمله خشکبار ی است که مصرف آن در نوروز و مراسم مذهبی بین ایرانیان رونق بسیار دارد با رعایت چند نکته می توانید در کنار مصرف آجیل سلامت خود را حفظ کنید
با توجه به فرهنگ و سنت ما ایرانیان که از دیرباز با خود به همراه داریم بحثی که با نزدیک شدن به نوروز محال است گل نکند ، آجیل و تنقلات است . اگر از این خشکبار خوشمزه درست استفاده نکنیم با دید و بازدید های نوروزی که معمولا به صورت فشرده در سیزده روز اول فروردین انجام می شود واقعا شرایط بدی برای بدن بوجود می آید .
نمی توان مخلوطی مشخص را برای آجیل برشمرد ( بسته به سلیقه ی افراد مخلوط آجیل بسیار متنوع و مختلف است ) اما چیزی که مسلم است آجیل از دانه های روغنی تشکیل شده ؛ استفاده از این میوه های سخت پوست به انسان محدود نمی شود و بسیاری از موجودات حیات وحش از این دانه های پر چرب به عنوان وعده ی غذایی استفاده می کنند ؛ کمی با دقت تر به جمله ی گفته شده فکر کنید ، چه موجوداتی از آجیل به عنوان وعده ی غذایی استفاده می کنند ؟ به عنوان مثالی واضح سنجاب ، یک جانور سریع و کوچک و پر جنب و جوش ، حال خودمان را تصور کنیم که موادی پر کالری مانند آجیل را مصرف کرده ( آن هم در حجم بالا ) ولی فعالیتمان نصف فعالیت سنجاب هم نباشد !
چاقی بیماری های زیادی را به دنبال دارد ، آن هم به دلیل روالی است که بدن برای چاق شدن خود به خود طی می کند ، اما از این بحث تکراری خارج می شویم و بیشتر به این موضوع می پردازیم که چگونه مصرف کنیم که دچار اضافه وزن نشویم و یا این اضافه وزن بسیار اندک باشد .
این نکات را همیشه ( مخصوصا در مقابل خوراکی های پر ضرر و خوشمزه ) اللخصوص در ایام نوروز به خاطر داشته باشید:
بگذارید با یک شوخی نوروزی نکته ی اول را در ذهنتان برای همیشه حک کنیم ، مانند شخصی نباشید که سلامتیش برایش مهم نبوده و وقتی از او پرسیدند شیرین ترین خوراکی ای که تا به حال خورده ای چه بوده ؟ جواب داد ترشی رایگان ! تمرکزتان روی این مسئله باشد که سلامتیتان از همه چیز با ارزش تر است ( استفاده ی بیش از حد از این مغز ها باعث بیماری های قلبی شده و مصرف صحیح آن ها از بروز ناراحتی های قلبی جلوگیری می کند ) و اوقات با هم بودن با بسیاری کار های دیگر به غیر از خوردن می تواند لذت بخش و شادی آور باشد .
نکته ی دوم این که عادت کنیم آجیل تفت نداده تهیه کنیم و اگر هم خواستید آجیل شور مصرف کنید ، همان روز تفت داده و میل کنید ( نگذارید آجیل تفت داده بماند و پس از مدتی طولانی مصرف شود ) .
نکات را زیاد نمی کنیم که راحت در ذهنتان بماند و قابل استفاده باشد ، نکته ی پایانی هم این است که سعی کنید به عنوان میان وعده ( مابین صبحانه و ناهار _ مابین ناهار و شام ) آن هم در مقدار کم از آجیل استفاده کنید و در ازای مصرف آن ها ، از خوردن لبنیات پر چرب در صبحانه و یا مواد غذایی پر کالری ( در ناهار و شام ) خودداری کنیم .
نوروز خوشی را همراه با سلامتی در کنار خانواده برایتان آرزومندیم .