دانه های مغذی کفیر و طعم مجزه آسای لبنیات
احتمالا تا به حال اسم کفیر به گوشتان خورده است ، دوغ کفیر ، ماست کفیر و… اما این نام چیزی فراتر از یک نام انتخاب شده برای محصولات یک شرکت لبنیاتی است .
کفیر به دانه هایی گفته می شود که به صورت سنتی و یا صنعتی از شیر یا دیگر مواد گرفته می شود ، در واقع کفیر یکی از چندین نوع فرآورده های شیر است . علاوه بر اینکه از کفیر برای خوش طعم کردن دوغ و دیگر فرآورده های لبنی استفاده می شود ، ویژگی های مثبت درمانی کفیر نیز بر هیچکس پوشیده نیست . در واقع اولین تولید و استفاده از کفیر به منظور بهره مندی از اثرات درمانی آن بود .
کفیر که از تخمیر شیر به دست می آید ، باعث می شود نوشیدنی ها گاز فراوانی را در خود تولید کنند ، گاز تولید شده حاصل فعالیت باکتری های موجود در کفیر است که طعم ترش را نیز به محصول اضافه می کنند .
از بارزترین ویژگی های کفیر تاثیر آن بر روی سیستم گوارش و کارکرد روده می باشد .
با توجه به جایگاه استفاده ی کفیر در سیستم غذایی و ماده ی اولیه ای که کفیر از آن گرفته می شود ( شیر ) ، کفیر در دسته بندی گروه لبنیات قرار می گیرد و طبق دیگر موادخوراکی دسته ی خود ، شامل مقدار زیادی پروتئین می باشد ، همچنین اکثر اسیدهای آمینه ی ضروری را می توان در کفیر جستجو کرد . بنابراین کفیر نه تنها باعث بالا رفتن قدرت دفاعی بدن ( تقویت سیستم ایمنی ) می شود ، بلکه با دارا بودن مقدار زیاد کلسیم و منیزیم اعصاب را تقویت کرده و درمان خوبی برای استرس ، بی خوابی و… می باشد .
علاوه بر موادمعدنی نام برده شده ، کفیر دارای مقدار قابل توجهی ویتامین K و ویتامین های گروه B نیز می باشد و می تواند موجب کنترل فشار خون در افراد شود .
از دیگر خواص کفیر می توان به پیشگیری از بروز سرماخوردگی ، بیماری های عفونی و سرطان اشاره کرد .
مصرف ماست ، شیر ، دوغ و سایر فرآورده های لبنی که دارای کفیر می باشند به همگان مخصوصا خانم های باردار و یا شیرده توصیه می شود .