دارو های ضد حساسیت عوارضی را در بلند در پی دارند
دارو های ضد حساسیت مانند آب بر روی آتش علائم مزاحمی مانند آبریزش بینی و… را قطع می کنند اما همین دارو ها در بلند مدت عوارضی را برای بدن به همراه دارند .
حتما شما هم تا به حال دچار حساسیت های فصلی شده اید و یا دست کم شخصی را در دوستان و آشنایان می شناسید که با شروع فصل گردپاشی گیاهان و گل ها علائم حساسیت در آن ها بروز کند ، علائمی نظیر آبریزش بینی ، آبریزش چشم ، عطسه ، التهاب چشم ها ، خارش و سرخ شدم چشم و بینی و… که بسیار هم کلافه کننده هستند . در این مواقع شخص برای سرکوب کردن علائم حساسیت و آرام کردن خود احتمالا به سراغ داروهای ضد حساسیت یعنی آنتی هیستامین ها می رود .
آنتی هیستامین ها ( داروهای ضد حساسیت ) طیف دارویی گسترده ای دارند ، یکی از دارو های مرتبط در این زمینه لوراتادین است که نسل جدید آنتی هیستامین ها به شمار می رود ( در نسل جدید دارو دیگر ایجاد خواب آلودگی نمی کند ) ، اما این آرامش موقتی چه تاثیری در بلند مدت بر روی انسان می گذارد ؟ به عبارتی دیگر اثرات سوء دارو های ضد حساسیت بر بدن چه مواردی هستند ؟
از اولین اثرات سوء بر جای مانده از دارو های ضد حساسیت می توان به خشک شدن دهن ، خواب آلودگی و از این قبیل علائم اشاره کرد که هر چند خفیف و قابل چشم پوشی هستند اما به دلیل خارج کردن بدن از حالت طبیعی خود عوارض به شمار می روند ؛ این عوارض ممکن است شدت پیدا کنند و آسیب های جدی را به دنبال داشته باشند ، مثلا اگر شخص تا پیش از این احساس خواب آلودگی پیدا می کرد و با اندکی استراحت این عارضه برطرف می شد در موارد شدید تر اثر سوء به معنای تخریب و آسیب به بخشی از بدن است ، مثلا ناراحتی های گوارشی که شامل انواع ناراحتی های معده ، اسهال و اسفراغ و… است .
دومین عارضه ی دارو های ضد حساسیت تاثیر بر روی جریان خون و نهایتا تپش قلب است ، دارو های ضد حساسیت را می توان در دو نسل جایگذاری کرد ، نسل اول که علائمی مانند خواب آلودگی و نظایر آن بسیار زیاد مشاهده می شود و نسل دوم که به دلیل عبور نکردن دارو از سلول های خونی حالت خواب آلودگی را ندارند ولی ایجاد سرگیجه ، سردرد و… می کنند ، در نتیجه دارو های ضد حساسیت با تاثیراتی که بر خون می گذارند باعث ایجاد حالت سرگیجه ، منگ شدن و… می شوند همچنین به دلیل تنگ شدن رگ های خونی پس از استفاده ی دارو ، معمولا ضربان قلب را بالا می برد چون نمی تواند خون را به مقدار زیاد عبور دهد و پاسخگوی فعالیت قلب باشد .
توهم و در مواقع بدتر تشنج از عوارضی است که دارو های ضد حساسیت بر روی سیستم عصبی می گذارند ، در این شرایط و همچنین مواقعی که دارو ایجاد حساسیت های پوستی می کند ( کهیر زدن و ایجاد خارش ) باید به پزشک خود مراجعه کنید .
عوارض نامبرده از جمله عوارضی بود که زیاد اتفاق می افتد ؛ برای کم کردن چنین خطراتی میزان آب مصرفی با این دارو ها را افزایش دهید همچنین سعی کنید با معده ی پر و ترجیحا بعد از وعده های غذایی دارو های ضد حساسیت را میل کنید ، با این دو راهکار ساده عوارض گوارشی دارو به حداقل خود می رسد ؛ همچنین حتما با تجویز پزشک و با توضیح سابقه ی قبلی خود در مورد بیماری های عصبی و… از دارو های ضد حساسیت استفاده کنید ؛ در نهایت سعی کنید با جایگزین های گیاهی مصرف دارو های شیمیایی ضد حساسیت را به حداقل رسانده و قطع کنید .