خوراکی های فرآوری شده چگونه ساخته می شوند ؟
امروز با شماییم تا از طرز ساخت و مواد به کار رفته در خوراکی های فرآوری شده آگاهی بیشتری پیدا کنیم و کمی در خورد و خوراک خود دقت نماییم . مارا همراهی کنید .
آیا میدانید خوراکی های فرآوری شده چگونه تهیه می شوند ؟ این خوراکی ها با استفاده از طعم و مزه ی خاصی که دارند ، افراد بسیار زیادی را به خود جذب می کنند . این افراد بدون آنکه بدانند این خوراکی های فرآوری شده می تواند چه ضررهایی به دنبال داشته باشد از آن ها استفاده می کنند ، البته لازم به ذکر است که همه ی خوراکی های فرآوری شده ضرر ندارند و بعضی ها هم دارای خاصیت هستند . ما چند نمونه از خوراکی های فرآوری شده را برای شما دراین مطلب آورده ایم ، امیدواریم راضی باشید .
1ـ طرز تهیه ی آدامس :
مواد به کار رفته: شیره ی گیاهی یا لاتکس(دراصل این شیره باید از درختان گرفته شود
اما10تا20%شیره ی آن طبیعی است و بقیه مصنوعی است)،مانن بوتادین،استایرن ، پلی اتلین،پلی وینیل استات.
طرز تهیه:1ـ لاتکس راخرد، خشک وسپس ذوب می کنند تاشربت شود2ـ بعد فیلترمی شود وطعم دارش می کنند و نرم کننده ها را به او اضافه می کنند3ـ ترکیب ساعت ها ورز داده می شود و بعد آن رابه قطعات کوچک تبدیل و بسته بندی می کنند.
طرز تهیه ی کالباس:1ـ خرد کردن قسمت های بی استفاده گوشت و مرغ تا به شکل خمیر در آید2ـ سپس با ادویه جات مخصوص ترکیب می شود3ـ ترکیب خمیری به درون قالب ها منتقل وآب پزیا دودی می شود4ـ برش و بسته بندی می شود.
2ـ طرز تهیه ی چیپس :
مواد لازم: تکه سیب زمینی،ذرت ،آرد برنج،نشاسته ی گندم وروغن.
طرز تهیه:1ـ مواد را ترکیب وخمیری می سازند2ـ سپس برش و شکل داده می شود تا در روغن سرخ شود3ـ درپایان به چیپس ها اسپری طعم دهنده می زنند و بسته بندی می شود.
( درچیپس ها 42% سیب زمینی است )
3ـ طرز تهیه ی پنیر ورقه ای :
مواد لازم برای تولید پنیر فناوری شده از قبیل:پنیر طبیعی چدار یا کالبی است؛ پنیر تا درجه ی ذوب گرما داده می شود،سپس با روغن و امو لسیون ( نوعی افزودنی که باعث می شود پنیر روی خوراکیتان ذوب شود )ترکیب می شود وبه صورت بلوکی درمی آید و بعد سرد می شود ودر آخر برش و بسته بندی.
( درهنگام خرید به نوشته ی پنیر پاستوریزه که 80تا85%آن طبیعی است دقت کنید )
4ـ طرز تهیه ی ژلاتین :
استفاده ی ژلاتین: ژلاتین به عنوان حجم دهنده در دسرهایی مانند ژله و مارشالو استفاده می شود. ژلاتین نوعی کلاژن ضروری است،پروتئینی که دربافت های هم بند وجود دارد.
طرزساخت: استخوان ، پوست گاوها و خوک ها درآب گرم واسید نرم می شوند بعد آن را خشک وسپس تصفیه و خالص سازی می کنند تا ژلاتین به وجود آید.برای استفاده ژلاتین آن را به صورت پودریا گرانول درست می کنند.
5ـ طرز تهیه ی کیک برنجی :
برنج مرطوب درقالبی قرار می گیرد وحرارت می خورد وسپس دریک وکیوم تحت فشار قرار می گیردوبرنج بعداز8تا10 ثانیه می ترکد و آن موقع طعم دهنده ها را به او اضاف می کنند و اجازه می دهند تا خشک شود ودر آخر بسته بندی می کنند.
6ـ طرز تهیه ی شیر غلیظ یاتبخیر :
برای افزایش تاریخ شیرآن را تبخیر،پاستوریزه ودر فشار پایین تر از جو قرارداده وآن را می جوشانند.این فرایند باعث افزایش 30 تا40%جامد درخلا شیر می شود که این کار باعث می شود خراب شدن شیر به تأخیر بی افتد.سپس به آن نمک تثبیت کننده و ویتامین D اضاف می کنند و آن را بسته بندی می کنند.
( تفاوت شیر تبخیر شده با غلیظ میزان زیاد بودن قنداضافی شیرغلیظ است )