خودزنی گریبان گیر اکثر دختران جوامع امروزی !
خودزنی نوعی آسیب و به عبارت بهتر ، تهدید برای جوانان بخصوص دختران جوامع امروزی می باشد که در این مقاله قصد داریم بیشتر به این موضوع بپردازیم .
در جامعه امروز ما ، هر روزه زخم ها و دمل های جدیدی سر باز می کنند ؛ ابتدا اعتیاد به سیگار و قلیان ، سپس گل ! و حالا خودزنی !
امروزه خودزنی را می توان یکی از جدی ترین آسیب هایی بر شمرد که در کمین جوانان است. آمارها نشان می دهند این آسیب درصد بشتری از دختران را نسبت به پسران تهدید می کند.
گسترش اینترنت و افزایش کاربران آن، مخصوصا در بین نوجوانان و جوانان بدون بسترسازی فکری و فرهنگی موجب ورود آسیب های مختلف از فضای مجازی به زندگی حقیقی می شود و در این میان، نوجوانان و جوانان به عنوان آسیب پذیرترین اقشار اجتماعی در معرض خطر سرایت این ویروس های فرهنگی و اجتماعی است.
جدیدترین آسیب این فضا خون بازی و خون خوری بین نوجوانان ( خودزنی ) ، مخصوصا دختران است. متاسفانه بالا رفتن سطح خشونت در جامعه هم سو با گرفتاری های مختلف والدین که مانع از روابط نزدیک و صمیمانه با فرزندان می شود، بستر سرایت این عوارض را آسان تر کرده و تقویت می نماید.
دختران نوجوان بین سنین 13 تا 18 سال با ایجاد خراش و زخم در بدن خود، مخصوصا دست هایشان و نگاه کردن به خون و حتی گاهی اوقات خوردن آن! به نوعی از آرامش عصبی می رسد. که این حالت کاذب ناشی از رشد پرخاشگری به دلیل روابط سرد خانوادگی، تحقیر بوده که در سنین بلوغ در قالب درگیری های لفظی، گریه های ممتد، سکوت و انزوا خود را نشان می دهد.
نماد این حرکت ناشایست فردی فاسد به نام مرلین که خواننده غربی است ، می باشد که اساسا دارای تعادل روانی و عقلی نیست. وی در روی صحنه اجرا و در مقابل چشم تماشاچیان، ضمن خون بازی خون خود را می خورد و تماشاچیان که اکثریت آنها نوجوان و جوان هستند از او پیروی می کنند.
صحنه های دلخراش این گونه حرکات در فضای مجازی در گروه های مختلف در دسترس فرزندان ما قرار می گیرد. دختران جوان به خاطر غرور کاذب و عقب نماندن از دوستان اقدام به خودزنی و خون بازی می کنند که با تکرار آنها سطح خشونت، پرخاشگری و قصاوت قلبی در آنها به طرز چشمگیری رشد می یابد.
خانواده ها باید با ایجاد روابط صمیمانه با فرزندان و صرف وقت برای آنها مخصوصا در دوران بلوغ اجازه ندهند فرزندان آنها با کاستی های عاطفی مواجه شوند. همچنین نهادهای آموزشی و فرهنگی مخصوصا آموزش و پرورش باید با برگزاری جلسات مشاوره و روشنگری، خلا آموزش های خانوادگی را پر کند.
بر اساس اظهارات یکی از مسئولین برای هر 15 دانش آموزان یک مشاور در مدارس حضور دارد که با چند ساعت در هفته قادر به انجام کارهای موثر نخواهد بود. استفاده از روانشناسان و مشاوران در مدارس، آموزش های ضروری برای کاربرد فضای مجازی در رسانه ها به ویژه صدا و سیما توسعه فضای نشاط و شادی اجتماعی به خصوص برای دختران جوان و نوجوان اهرم های اصلی در کوتاه مدت برای پیشگیری از رشد این فاجعه و توسعه آن است.
منبع : خبر آنلاین