خرگوش ها در خطر انقراض قرار نمیگیرند
خرگوش ها سرعت تولید مثل بالایی دارند ، یک خرگوش در طول حیات خود می تواند نوه و حتی نتیجه ی خود را هم ببیند ، پس احتمالا در خطر انقراض قرار نمی گیرند .
اگر گذارتان به علفزار ، چمنزار و جنگل خورده باشد بعید نیست خرگوش را از نزدیک دیده باشید ، البته این جانور در بیابان هم می تواند زندگی کند ( مانند شرایتی که در برخی باغ وحش ها برایش فراهم می کنند ) ؛ خرگوش ها از نظر ظاهری هرچند شابد بتوان گفت شبیه به گربه یا موش ها هستند اما ما بیشتر آن ها را شبیه به کانگورو می دانیم ، به دلیل داشتن پاهای بلند و دست های به مراتب کوتاه تر که حرکت تند و سریع را برای خرگوش ها ممکن می سازد .
خرگوش ها انواع مختلفی دارند و عمدتا برای زندگی زیر زمین را انتخاب کرده و با حفر حفره هایی ، مواقع بیکاری خود را آن جا می گذرانند از نظر گونه خرگوش ها به انواع مختلف اروپایی ، صحرایی ، برزیلی و… تقسیم می شوند ( خرگوش ها بیش از 40 گونه دارند ) . دشمن این پستاندار که 6 سال عمر می کند عقاب ، روباه و مارها هستند البته انسان را نباید فراموش کرد که تقریبا با شکار و از بین بردن زیستگاه های جانوران تقریبا دشمن همه نوع جانداری محسوب می شود !
خرگوش ها که عمدتا به رنگ قهوه ای هستن و در زمستان تغییر رنگ داده و سفید می شوند ( نوع پرورشی خرگوش ها در رنگ های مختلف یافت می شود ) به دلیل پیچیدگی ای که در سیستم تنفسشان وجود دارد تنها می توانند با بینی نفس بکشند ؛ از دیگر رفتار های عجیب خرگوشان خوردن مدفوعشان است ، خرگوش با این کار مواد هضم نشده ی دور اول را مجددا به بدن خود بازمی گرداند و سعی در استفاده از ویتامین آن ها دارد ( در حالت کلی خرگوش ها علف خوار هستند ) ؛ البته ادرار خرگوش هم برای کاربرد های کشاورزی مفید است .
گوش بلند خرگوش به جانور کمک می کند علی رغم جثه نسبتا کوچک و ضعق در سیستم دفاعی ، خطر های موجود در اطراف را به سرعت دریافت کرده و واکنش مناسب را از خود نشان دهد ؛ اما همواره در خطر شکار است ، جدا از اینکه بسیاری بیماری های مرتبط با گوشت خرگوش شناخته است اما در اکثر کشور ها از گوشت آن در آشپزی استفاده می شود ، همچنین شیر آن می تواند کاربرد هایی پزشکی داشته باشد .
خرگوش ها در هر دوره بارداری از حداقل 4 تا حداکثر 12 بچه می توانند به دنیا بیاورند ، طول هر دوره بارداری خرگوش ها 1 ماه است و جالب است بدانید بعضی از گونه های خرگوش ها از سه ماهگی قدرت باردار شدن و تولید مثل را پیدا می کنند ، البته به طور عام برای نوع ماده ی خرگوش 6 و برای خرگوش نر 7 ماهگی توانایی باردار شدن و بارور کردن اعلام شده است .
معمولا خرگوش به عنوان یک حیوان خانگی انتخاب نمی شود چرا که فرآیند جفتگیری آن ها چندان از نظر زندگی انسانی تمیز نیست ، خرگوش نر برای مشخص کردن قلمرو خود از پخش کردن ادرارش در اطراف استفاده می کند و خرگوش ماده نیز بعد از پایان مدت جفتگیری برای ساخت لانه و تعیین قلمرو از ریختن موهای بدنش بهره می برد که چندان تمیز و بهداشتی و حتی پاک محسوب نمی شود . بچه های خرگوش در چند هفته ی اول که به دنیا می آیند شیرخوار هستند ، حجم مویی هم که خرگوش ماده در دوران بارداری از دست می دهد بیشتر از ناحیه ی سینه است تا فرآیند شیردهی به نوزادانش را راحت تر انجام دهد .