جدیدترین مطالب امروز

حواشی بیماری واریس و علل شایع در شکل گیری آن ؟

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : پزشک خانواده

حواشی بیماری واریس و علل شایع در شکل گیری آن ؟

همانطور که می دانید ، واریس نوعی بیماری مربوط به پای افراد می باشد که شیوع آن در بانوان بیش از مردان است ! آماری در حدود 4 برابر بیشتر ، که در نوع خود قابل تأمل است .

آیا با عوامل ایجاد واریس آشنایی دارید ؟

آیا می دانید چه کارهایی باید انجام داد تا به بیماری واریس گرفتار نشد ؟

به گفته محققان ، زنان چهار برابر بیش از مردان از بیماری عروق واریس رنج می برند که سبک زندگی بی تحرک ، پوشیدن لباس های تنگ و کفش پاشنه بلند از علل شایع آن است .

در بیماری واریس ، عروق پاها گشاد ، متورم و پیچ خورده می شوند ، در صورت عدم درمان واریس ، این بیماری به شکل زخم تا ناحیه قوزک پا گسترش یافته ، تاجاییکه حتی راه رفتن را نیز دشوار می کند .

طبق مطالعه محققان بیمارستان فورتیس ، زخم واریسی ، معمولا در هر دو پا اتفاق می افتد که چندین رگ را که به گردش خون تا قلب کمک می کنند درگیر می سازد .

اگر این رگ ها آسیب ببینند ، خون شروع به تجمع در پاها کرده که در نهایت موجب ایجاد تورم ، درد ، خستگی ، تغییر رنگ پوست ، خارش و گشادشدگی سیاهرگ می شود .

پرادیپ مولی ، سرپرست تیم تحقیق ، در این باره می گوید : به دلیل وجود برخی هورمون ها در زنان ، دیواره ی این عروق ، بزرگ و گشاد می شود ، بعلاوه ، در طول زمان بارداری به دلیل فشار زیاد بر عروق پاها ، این رگ ها ضعیف و گشاد می شوند .

درمان های نگهدارنده ی واریس ، شامل جوراب الاستیک ، اجتناب از سرپا ایستادن طولانی و بالا نگهداشتن پا هنگام دراز کشیدن و جوراب ساق بلند کشی می باشد .

از آنجاییکه زنان بیش از مردان مستعد واریس هستند و بارداری عامل اصلی آن است ، توصیه می شود در دوران بارداری که وریدهای ساق پا پرتر بوده و راحت تر پاره می ‌شوند ، بیشتر مراقب خود باشند و این نکته را بدانند که هرچه حاملگی به پایان خود نزدیک می‌ شود خطر واریس نیز افزایش می‌ یابد .

برای در امان ماندن از این بیماری ، بایستی مراقب سبک زندگی خود باشید و از زندگی بی تحرک ، پوشیدن لباس های تنگ ، کفش های پاشنه بلند و … اجتناب بورزید .

الهام گرفته از مهر

مرتبط ها

قالب خبری