جایگاه کار و پول در جامعه ی کنونی به چه شکل است ؟
تاکنون بیش از هرچیز به بایدها و نبایدهای کسب و کار و کارآفرینی پرداختیم ، اما جایگاه این آموزه ها درمقابل قدرت پول در جامعه ی کنونی و اجتماع کجاست ؟
شاید گمان کرده باشید آموزه های ارائه داده در بخش کارآفرینی ، کارایی چندانی در جامعه ی کنونی ندارد و پول به مراتب از روش های ساده تری قابل دست یابی می باشد ، امروز به بررسی این مورد و بحث پیرامون روش رایج در به دست آوردن پول خواهیم پرداخت .
اگر بخواهیم افراد جامعه را از نظر روش کسب و کار و دست یابی به پول تقسیم بندی کنیم ، به سه گروه خواهیم رسید :
افرادی که به دلیل کار زیاد و درآمد مالی کم ( یا حداقل خارج از انتظار ) احساس بیهوده دویدن خواهند کرد .
سرمایه دارانی که در حوزه هایی مانند مسکن ، خودرو ، سکه و … سرمایه گذاری کرده اند و با توجه به رکود پیش آمده در هر سه حوزه نمی توانند انتظار چندانی از سودآوری داشته باشند ( در شرایطی که به بازگشت پول اولیه امید داشته باشند ) .
و گروه آخر ، سپرده گذاران ؛ یعنی افرادی که مبلغ قابل توجهی پول را در بانک به صورت سپرده گذاشته اند و هر ماه سودی از آن دریافت می کنند ( سودی که مالیات ندارد و حتمی خواهد بود ) .
بسیار خب ، با مرور دوباره ی مطالب ذکر شده ، به راحتی می توان نتیجه را حدس زد . ظهور میلیاردهایی که اکثر انها سواد ثروت را ندارند ؛ پس چگونه توانسته اند پول اولیه برای سرمایه گذاری در بانک را به دست آورند ؟
کمی به تاریخچه ی اقتصادی دقیق تر می شویم ، همانطور که در سالهای 72 و 73 ، شی ء کوچکی به نام سیم کارت ، سود کلانی را به جیب فروشندگان خود وارد می کرد ، هستند کسب و کارهای ناگهانی که سودآوری خواهند کرد ، بنابراین پول و سرمایه ی اولیه ، برای گسترش تنبلی اقتصادی رقم خواهد خورد .
پس جایگاه کارآفرینی کجاست ؟ بهتر نیست کسب و کارهای پول آور را مطالعه کنیم ؟ امروزه روند کار به شکلی است که سعی شده اصطلاح ” پول ، پول می آورد ” کنار رفته و بر شعار ” کار ، پول می آورد ” تکیه شود ، قطعا اینگونه پول سازی های رایج دوام چندانی نخواهند داشت ، از طرفی حتی اگر دوام هم داشته باشد تنها آسایش ( که از اعتبار آن آگاه نیستیم ) به همراه خواهند داشت و از آرامش خبری نیست .
در حال حاضر که کسب و کارهای کوچک و محلی تعطیل می شوند و جای آنها را شعب بانکی و مؤسسات چندروزه می گیرند ، دانشتن علم کارآفرینی به معنای ایجاد کار و پول سازی به واسطه ی کار و آرامش است . کارآفرینی به حرص و طمع ، پول به دست نمی آورد بلکه با تکیه به دانش اقتصاد و اقتصاد برکت محور ، پول تولید می کند و زمینه ساز آرامش خواهد شد ، آسایش زیرمجموعه ی آرامش خواهد بود ، اما رابطه ی عکس آن ممکن نیست .
بنابراین در جامعه ی کنونی که بدون دردسر و ضرر و زیان ، بانکها سود 20درصد یا حداقل در بدترین شرایط ، 5درصد را پرداخت می کنند ، یک کارآفرین پول سازی را آموخته و با دانستن علم اقتصاد آرامشی دارد که با از دست رفتن پول هم دانش پول سازی را خواهد داشت .
پیش از این هم گفتیم در کارآفرینی پول تنها ، ابزاری برای سنجش میزان موفقیت است و نه لزوما یک موفقیت !