تهیه و استفاده از رنگ های خوراکی در آشپزخانه شما
با ترکیب مواد خوراکی مشخص می توان رنگ های خوراکی را با کمک سبزیجات و چاشنی ها به دست آورد ، عمده ترین ماده در تهیه رنگ ها کلم بنفش است .
یکی از دغدغه های هر کدبانو ، پذیرایی زیبا از مهمان است ، علاوه بر طعم خوب خوراک های طبخ شده ، تزیین نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است . اکنون روشی را به شما می آموزیم که به جای استفاده از رنگ های خوراکی موجود در بازار ، خودتان در منزل ، تنوع رنگی زیبایی را ایجاد کرده و از آن ها استفاده کنید ؛ قطعا از راهکارهایی که در ادامه آماده است مخصوصا در تعطیلات عید ، استفاده خواهید کرد .
به دوروش می توان رنگ های خوراکی را تهیه کرد ، به صورت مستقیم و با ترکیب رنگ های خوراکی از پیش ساخته شده . در ادامه ابتدا دو مورد تهیه رنگ های خوراکی را به صورت مستقیم و یک مورد ترکیبی را خواهیم داشت :
برای تهیه رنگ صورتی ، کافی است مقداری کلم بنفش را رنده کرده و مقداری آبلیمو به آن بیافزایید ؛ از ترکیب کلم بنفش با بکینگ پودر نیز می توانید رنگ های خوراکی آبی را به دست بیاورید ؛ تصور تزیینی با رنگ های خوراکی مانند صورتی و آبی برای برنج ، که از عمومیت کمتری برخوردار هستند بسیار لذت بخش خواهد بود .
اکنون برای رنگ های خوراکی سبز و بنفش پررنگ باید به این شکل رنگ های قبلی را ترکیب کنید :
سبز : رنگ آبی ( کلم بنفش + بکینگ پودر ) بعلاوه ی زرد به دست آمده از زعفران .
بنفش پررنگ : صورتی ( کلم بنفش + آبلیمو ) + آبی ( کلم بنفش + بکینگ پودر )
نارنجی : صورتی ( کلم بنفش + آبلیمو ) + زرد به دست آمده از زعفران .
به این ترتیب رنگ های خوراکی متنوع ما به دست می آید ؛ همانطور که با در اختیار داشتن سه رنگ اصلی ( قرمز – آبی – زرد ) ، در نقاشی ، می توان به شمار بسیاری از رنگ ها دست یافت ( البته برای اینکار تجربه و دانستن علم ترکیب رنگ لازم است ) ، با آگاهی از خواص هر ماده و اطمینان از بی ضرر بودن ترکیب چند ماده خوراکی باهم ، می توان رنگ های به دست آمده را دو به دو و یا گروهی ، با هم ترکیب کرده و رنگ های خوراکی بیشتری تهیه نمود .
با به دست آوردن رنگ های خوراکی به این روش ، نه تنها از شر افزودنی ها و نگهدارنده ها در امان بوده اید ، بلکه گامی مثبت جهت حفظ سلامت خود و خانواده برداشته اید .