جدیدترین مطالب امروز

تغذیه ی خود را با خورشید هماهنگ کنید

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : نکته ها

تغذیه ی خود را با خورشید هماهنگ کنید

همانطور که در مطالب قبلی یک جم هم اشاره شده بود ، تغذیه یک اصل اساسی و مهم در سلامتی هر فرد است . این مطلب زمان مناسب و روش صحیح تغذیه را بازگو میکند .

با توضیحی مختصر و طرح سؤالی ساده شروع میکنیم : صبحانه تنها وعده ی غذایی میباشد که از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است ، ولی متأسفانه در اکثر اوقات با سهل انگاری و بی اشتهایی افراد مواجه میشود. شما چطور ؟ صبحانه میخورید ؟

طلوع خورشید با بالاترین نیاز بدن به انرژی همراه است ، این نیاز با نزدیک شدن به زمان غروب خورشید کم و کم تر می شود تا جایی که رساندن کالری بیش از حد به بدن ، نه تنها مفید نیست بلکه ضرر هم دارد و بیشتر به عنوان سم در بدن عمل میکند تا عاملی برای سلامتی .

از بایدها و نبایدهای تغذیه تا به حال زیاد شنیده ایم ، قطعا گوش شما هم از این امر و نهی ها پر است ، اما این پر بودن که باعث لبریز شدن نشده ؟ واقعا مطمئنیم شرایطی را بوجود نیاورده ایم که اصطلاحا یک گوشمان در و یکی دروازه باشد ؟

علت آن یقینا درک نکردن عمیق اصول تغذیه و پی نبردن به عمق تأثیر آن بر سلامت ماست .

بیایید ساده تر به ماجرا نگاه کنیم . همه چیز در طبیعت گنجانده شده ، همانطور که خداوند سه نوبت نماز واجب برای انسان قرار داده است که به کمک آن نیاز خود به آرامش، تقسیم بندی صحیح زمان و… را درمی یابد ؛ برای تغذیه ی صحیح هم اصولی را در نظام آفرینش قرار داده است .

شاید شنیده باشید که می گویند صبحانه را خودت میل کن ، ناهار را با دوستت و شام را به دشمنت بده ؛ از همین جمله اهمیت صبحانه را به روشنی می توان دریافت ، همچنین پی می بریم که ناهاری نه چندان سنگین باید برای خود برگزینیم و در صورت امکان از شام صرف نظر کرده و یا حداقل مابین آن با خواب و استراحتمان ، فاصله ای چند ساعته بیندازیم .

اما آیا این خرافه ای بیش نیست یا دلیل و برهانی در هستی برای اثبات آن وجود دارد ؟

طلوع و غروب خورشید بهترین مدرک برای اثبات درست بودن این نظریه در تغذیه است ؛ زمانی که خورشید طلوع می کند و در ابتدای شروع به کار خود است ، بیشترین انرژی را مصرف می کند تا به ساعات میانه ی روز ( ظهر ) می رسد و نهایتا غروب می کند ، سوخت و ساز بدن نیز با طلوع و غروب خورشید هماهنگ است و میزان مصرف کالری آن از اوج تا غروب خورشید از حداکثر تا حداقل تغییر می کند .

با شناخت مواد غذایی و آشنایی با خواص آن ها می توانید خوراک سالم را به عادتی جداناشدنی برای خود تبدیل کرده و بدون نگرانی از عوارض تغذیه ی غلط در بدن از زندگی سالم خود لذت ببرید .

چند توصیه ی کوتاه در خصوص عادات صحیح تغذیه :

1- حتما صبحانه بخورید : صبحانه علیرغم تصورات غلط عده ای از مردم ، باعث کاهش وزن می شود ، استفاده از لبنیات همچنین مغز گردو ( در حد معقول ) و تخم مرغ نیز در این وعده توصیه شده است .
البته همانطور که میدانید چنانچه در مصرف هر چیز زیاده روی کنید قطعا جواب عکس خواهید گرفت ، اگر همین لبنیات ، تخم مرغ و … بیش از حد متعارف مصرف شوند مفید که نیستند هیچ، اثر سوء نیز خواهند داشت .

2- در وعده ی ناهار از گروههای مختلف غذایی استفاده کنید : برای ناهار استفاده از گروه های مختلف غذایی ( حبوبات ، گوشت ؛ سبزیجات و… ) پیشنهاد می شود ( در حد امکان از غذاهای آماده و یا سوسیس و کالباس دوری کنید ) .

3- شام را سبک در نظر بگیرید : برای شام نیز می توانید از یک سوپ خوشمزه و یا سالاد با سس کم کالری استفاده کنید.

علم تغذیه را جدی بگیریم !

مرتبط ها

قالب خبری