تعریق های شبانه در خواب خطرناک است یا بی خطر ؟
آیا از دلایل به وجود آمدن تعریق های شبانه مطلعید و یا می دانید کدام دسته از این تعریق های شبانه خطرناک اند و کدام بی خطرند ؟ این مقاله اختصاص به همین موضوع دارد .
عرق کردن در خواب می تواند به دو شکل رخ دهد :
1ـ به صورت گذری ( تعریق های شبانه در خواب اگر در فواصل طولانی رخ دهد هیچ عیبی ندارد )
2ـ به صورت مداوم ( اگر مرتبا و به طور مداوم تکرار شود ، می تواند خطرناک باشد )
مهم ترین دلایل شناخته شده برای پدید آمدن تعریق های شبانه
1ـ دمای بدن و محیط خواب :
بالا رفتن دمای بدن یک نمونه از ساده و شناخته شده ترین دلایل بروز تعریق های شبانه است ، عواملی که می تواند باعث افزایش دمای بدن شود از این قبیل است : پوشیدن لباس های گرم و ضخیم ، گرمای طبیعی محیط خواب ، کشیدن پتو و یا لحاف های گرم تا روی صورت خود و… ؛ دمای بدن انسان در نزدیکی های صبح ( حدود ساعت 4 ) کاهش می یابد ، البته این کاهش دما موقتی است .
سیستم عصبی خودکار که وظیفه ی کنترل دمای بدن ، فشارخون و ضربان قلب را داراست ممکن است در مراحلی از خواب سرعت بگیرد و این می تواند باعث به وجود آمدن تعریق های شبانه شود .
2ـ به وجود آمدن اختلال در خواب :
ایست تنفس در خواب یکی از شایع ترین اختلالات خوابی است که می تواند تعریق های شبانه ایجاد کند ؛ ایست تنفش در خواب می تواند باعث بیرون ریزی کورتیزول ( نوعی هورمون طبیعی بدن ) شود که توانایی نرمال کردن تنفس را دارد .
تنفس نامناسب در کودکانی که دارای خواب های ناآرام و پرالتهاب هستند هم دیده می شود ، این کودکان هنگام بلند شدن از خواب با صورتی قرمز و عرق کرده بلند می شوند که اصلا برایشان خوب نیست ( اگر چنین حالاتی در کودک خود مشاهده نمودید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید ) .
بانوانی که در آستانه ی یائسگی هستند به دلیل کاهش استروژن و پروژسترون دچار ایست تنفسی و تعریق های شبانه می شوند .
3ـ مصرف الکل و عرق کردن در خواب :
الکل مایعی است که می تواند به عضلات آرامش ببخشد اما ضمن این خاصیت خود الکل توانایی افزایش میزان خروپف و ایست تنفسی را نیز دارا می باشد ( افرادی که از الکل استفاده می کنند ممکن است دچار ایست تنفسی در خواب شوند ) .
4ـ سایر دلایل پدید آمدن تعریق های شبانه در خواب :
– عفونت ها ( همانند سل ریوی )
– استفاده از داروهایی مانند : ضد افسردگی ، انسولین و داروهای هورمونی
– فعالیت بیش از حد تیروئید
– دیابت
– اختلالات عصبی و غیرعادی