تره فرنگی نوعی سبزی ولی با همان طعم و بوی سیر و پیاز
مطمئنا یکی از سبزی هایی که می تواند خواص زیادی داشته باشد ، همین تره فرنگی است ، سبزی که طعم و بویش دقیقا مثله سیر و پیاز است ، ولی با درصد کمتر !
تره فرنگی از خانواده سبزیجات سیر و پیازاست ، فقط طعم و مزه و بوی آن خفیف تر است ، در حالی که ترکیب تغذیه ای آن همان است که در ترکیب سیر و پیاز است.
تره فرنگی حاوی پروتئین بیشتری نسبت به سیر و پیاز است. ویتامین C، اغلب در برگ های سبز تره فرنگی موجود است.
تره فرنگی یکی از سبزی های پُر خاصیتی است که رویش آن در فصل بهار بیشتر است ، این سبزی از خانواده ی پیاز و مانند آن سودمند و سرشار از ویتامین و املاح معدنی بوده و دارای برگ های سبز رنگ به شکل نوار با غلاف دراز است.
تره فرنگی ۲ نوع دارد ؛ یکی پیازش کوچک تر و دیگری بزرگ تر است ؛ اغلب آن هایی که پیاز بزرگ تر دارند را خام نمی توان خورد و معمولا به صورت پخته در تهیه سوپ های مختلف و کوکو به کار می برند ؛ تره هایی هم که پیاز کوچک تر دارند را به صورت خام در سالاد سبزی استفاده می کنند.
خواص تغذیه ای و درمانی تره فرنگی :
تره فرنگی سرشار از ویتامین های B و C و دارای مقادیر قابل توجهی املاح معدنی نظیر: آهن (عامل اکسیژن رسانی به خون) ، منیزیم (ضد سرطان) ، گوگرد (ضدعفونی کننده قوی) ، پتاسیم (کاهش دهنده فشار خون) و فسفر (تقویت کننده حافظه) است.
البته خوب است بدانید ویتامین C، آهن، منیزیم و کلسیم تره فرنگی کمتر از سبزی تره است ؛ معمولا سوپ تره فرنگی را به بیماران مبتلا به سوء هاضمه و کسانی که مبتلا به رماتیسم و کم خونی هستند توصیه می کنیم. این سوپ معده های ضعیف را تقویت کرده و در عین حال خاصیت ملینی دارد.
این سبزی در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجی تراوش می کند که به همراه تار و پود سلولزی اش می تواند بقایای مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند ، لذا برای مبتلایان به یبوست و بواسیر بسیار نافع است.
تمام برگ های سبز تره فرنگی به دلیل دارا بودن مواد گوگردی ضد عفونی کننده قوی بوده و موجب تقویت دستگاه ریوی می شوند ؛ این مواد از طریق خون وارد ریه ها شده و عفونت های مجاری تنفس و ورم گلو را التیام می بخشد و از لحاظ خاصیت ادرارآوری در درجه اول قرار دارد ، لذا با خوردن خام تره فرنگی در انواع سالادها به حفظ سلامتی خود کمک بسزایی می کنید.
مصرف این سبزی مفید بعد از غذا ، مانع از ترش کردن می شود و خلط آور خوبی است و غریزه جنسی را تقویت می کند.
منبع : دکترسلام