جدیدترین مطالب امروز

بیماری های غیرواگیر و عوامل دیگری در بروز آن !

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : نکته ها

بیماری های غیرواگیر و عوامل دیگری در بروز آن !

به نظر شما آیا ابتلا به بیماری های واگیردار ترس بیشتری را به افراد منتقل می کند ، یا بیماری های غیرواگیر ؟ سئوالی که امروز در یک جم به آن خواهیم پرداخت !

اغلب بیماری های واگیردار ، ترس بیشتری را برای افراد ایجاد می کنند ، طوریکه فرد سعی می کند از افرادی که به این بیماری ها دچار شده اند دوری کند . سرماخوردگی یکی از بارزترین این نوع بیماریهاست . ولی به نظر می رسد که بایستی از بیماری های غیرواگیر بیشتر ترسید ، چون اگر گرفتار آنها شویم ، خلاصی از دستشان کار راحتی نیست .

بروز اکثر بیماری های مرسوم عصر حاضر ، نظیر : ناراحتی های قلبی ، سرطان ، دیابت و … که به بیماری های غیرواگیر نیز لقب گرفته اند ، از عوامل گوناگونی می باشد که از مهمترین آنها می توان به ، تغذیه ی نامناسب ، پرفشاری خون و وزن زیاد اشاره کرد . از آنجاییکه این سه عامل ، از مهمترین عوامل افزایش ابتلا به بیماری های غیرواگیر هستند ، پس بدون شک باید سعی کرد که دچار آنها نشد !

در دنیای امروز که دنیای ماشینی شده است و فست فودها جای پررنگی در زندگی مردم بازی می کنند ، ابتلا به انواع و اقسام بیماری های به اصطلاح مدرن و امروزی و عجیب و غریب ، آنچنان هم دور از انتظار نیست ! طوری که هر چند وقت یکبار شاهد بروز سرطان های جدید با اسم های مختلف هستیم که اگر از بحث ژنتیکی و ارثی آنها عبور کنیم ، به خود عامل انسانی برخورد می کنیم . زیرا اکثر بیماری های که به بدن ما غالب می شوند ، خود ما زمینه ی ایجادش را فراهم کرده ایم .

پس نتیجه ای که می توان گرفت این است : همانطور که بالاتر هم اشاره شد ، راه حل مبتلا نشدن به بیماری های غیرواگیر را در درجه ی اول ، باید اجتناب کردن از آن سه عامل مهم دانست که البته به نحوی یک رابطه ی مستقیم هم بین آنها برقرار است . به این معنی که اگر ما ، تنها دوری از یک عامل ( تغذیه ی نامناسب ) را در نظر داشته باشیم ، به خودی خود به دو عامل دیگر هم کمتر دچار خواهیم شد .

حال سه راهکار ساده برای مبتلا نشدن به سه عامل اشاره شده :

1- تغذیه ی نامناسب :
خوب کاملا واضح است که برای اجتناب از تغذیه ی نامناسب ، بایستی تغذیه ی مناسبی داشته باشیم .
تغذیه ی مناسب به چه معنی است ؟ به طور کلی پرهیز از مصرف مداوم و پی در پی غذاهای فست فودی ، مخصوصا در خارج از منزل و همچنین رعایت مصرف برخی از خط قرمزهای مواد ارسالی به بدن ، مثل : نمک و شوری ، قند و شیرینی ، روغن و چربی و جایگزین کردن مواد مفیدی چون : میوه و سبزیجات ، شیر و لبنیات و … می تواند تا حد قابل قبولی از ابتلا به چاقی و پرفشاری خون جلوگیری کند .
یعنی با یک تیر سه نشان ؟ بله ، زیرا هم تغذیه ی مناسبی داشته اید و هم تا حدی از ابتلا به چاقی و فشار خون بالا جلوگیری کرده اید .

2- پرفشاری خون :
بعد از رعایت تغذیه ی مناسب ، بایستی همیشه از درجه ی فشار خون خود مطلع باشید که در صورت بالا بودن و یا پایین بودن این درجه ، با راهکارها و دستورات پزشکی ، آن را متعادل کنید . ( داشتن یک دستگاه اندازه گیری فشارخون درون منزل و چک کردن فشار توسط خوتان و همچنین چکاپ دوره ای توسط پزشک ، راهکاری است برای این کار )

3- وزن زیاد :
علاوه بر برخی از عواملی که ژنتیکی هستند و به ناچار باید با آن کنار آمد , یک عامل مهم در این زمینه نقش دارد که بازهم تغذیه ی نامناسب می باشد که در نظر داشتن آن می تواند از چاقی جلوگیری کند ، البته اگر تغذیه ی مناسبی دارید و باز هم چاق می شوید که مطمئنا یکی از دلایل آن عامل ژنتیکی است. در اینصورت بایستی آن را به کمک مراجعه به پزشک و راهکارهای مخصوصش کنترل کنید و کاهش دهید .

به عنوان نکته ی پایانی به یاد داشته باشید که ورزش کردن و سیگار نکشیدن هم دو عامل بسیار بسیار کمک کننده می باشد ، برای مبتلا نشدن به بیماری های غیرواگیر .

مرتبط ها

قالب خبری