جدیدترین مطالب امروز

بواسیر به تمام واکنش ها و خونریزی های مقعدی اطلاق نمی شود !

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : پزشک خانواده

بواسیر به تمام واکنش ها و خونریزی های مقعدی اطلاق نمی شود !

اکثر افراد با مشاهده ی اندکی خون در مدفوع و یا جراحت سطحی اطراف مقعد ، نگران بروز بواسیر می شوند اما تنها همین نشانه ها کافی نیست .

بواسیر نوعی ناراحتی ایجاد شده برای رگ های درونی مقعد است که به دفع راحت مدفوع کمک می کنند ؛ علت بروز بواسیر به طور قطع شناسایی نشده است بنابراین نمی توان مجموعه ای از راهکارهای پیشگیری کننده را برای ارائه داد ، اما با توجه به این موضوع که یبوست و برخی مشکلات گوارشی دیگر در بروز بواسیر نقش دارند می توان یک سری نکات را جهت جلوگیری از ابتلا به بواسیر و یا درمان آن در مراحل اولیه توصیه کرد :

نوشیدن آب ؛ میزان آب دریافتی بدن را بالا ببرید و آب بنوشید ؛ گاهی به دلیل مصرف موادغذایی آبدار ، هوای خنک و… بدن کمتر فرمان تشنگی صادر می کند ، بنابراین به این مورد بی توجه نباشید .

میوه و سبزیجات مصرف کنید ؛ در حالت کلی مصرف مواد دارای فیبر که مهم ترین آن ها میوه و سبزیجات هستند توصیه می شود ؛ فیبرها به حرکات دودی شکل روده کمک می کنند و این در درمان بواسیر خفیف نقش مثبت خواهد داشت .

اگر بواسیر همراه با درد شدید باشد ممکن است لازم باشد چند داروی مسکن از خانواده ی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ها نیز مصرف شود ؛ مورد استفاده ترین داروهای مسکن از این خانواده ناپروکسن ، آسپیرین و ایبوبروفن می باشند .

چگونگی تشخیص :

بواسیر انواع مختلفی دارد و با توجه به همین موضوع نشانه های گوناگونی را در پی خواهد داشت . به عنوان مثال نوعی از بی دردترین بواسیرها ، بواسیر داخلی است که خونریزی مقعدی را در پی خواهد داشت و ا بواسیر خارجی ممکن است گاهی با درد شدید همراه باشد و در گونه ی دیگر خود حتی کمترین علائم را برجای بگذارد ! بنابراین تمام واکنش های مقعدی را در صورتی که خفیف و گذرا باشند نمی توان علامتی از بروز بواسیر دانست . اما اگر خونریزی از ناحیه ی مقعد دارید ( گاهی شدت آن موجب کم خونی می شود ) و یا در قسمت مقعد احساس خارش کرده و ضایعات زگیل مانند مشاهده می کنید به ترتیب به بواسیر داخلی و خارجی مبتلا شده اید ( احتمال بروز هردو در یک شخص بسیار اندک و دور از انتظار است ) .

چرا من باید به بواسیر مبتلا شوم !؟

نگران نباشید ؛ چندان مشکل حاد و تعریف نشده ای نیست ؛ نصف مردم جهان این بیماری شایع را تجربه می کنند و عده ای اندک مجبور به طی کردن آخرین راه درمانی یعنی عمل جراحی می شوند . اما اگر می خواهید بدانید چرا به بواسیر مبتلا شده اید گزینه های زیر را در خود جستجو کنید :

اگر سن شما بالا رفته است و مایعات کم می نوشید ( به علت پایین آمدن توان عضلات از جمله عضلات مقعدی در دفع )

اگر چاق هستید ، رژیم غذایی بدون فیبر دارید و یا با یبوست ، بارداری و دیگر مواردی که فشار درونی را افزایش می دهند دست و پنجه نرم می کنید .

نشستن ها و ایستادن های طولانی مدت ، رابطه جنسی از قسمت پشت ، عمل های جراحی داخلی خصوصا مرتبط با اندام های تناسلی و بیماری های کبدی ، ورزش نکردن و بیماری های مرتبط با روده بزرگ همگی عللی از بروز بواسیر هستند ؛ چرا که سیاهرگ های ناحیه ی مقعدی را تحت تاثیر قرار می دهند .

اگر باردار هستید و مشکل بواسیر برای شما رخ داده است بدون مشورت پزشک هیچ دارویی مصرف نکنید و فعالیت های شدید ورزشی نداشته باشید ؛ در غیر این صورت :

به فعالیت های روزانه به طور مطلوب ادامه دهید ، حتی ورزش کردن باعث بهبود بواسیر و برگشتن کارکرد روده به حالت اولیه می شود .

وزن خود را کاهش داده و روزانه حداقل 8 تا 10 لیوان آب بنوشید .

پرهیز از نشستن های طولانی در توالت و زورزدن زیاد .

موارد ذکر شده در متن ( استفاده از میوه و سبزیجات و… ) نیز برای درمان موثر هستند . اما اگر در ناحیه بواسیر منطقه ی سفتی ایجاد می شود و یا درد و خونریزی شدیدی را به همراه دارد باید فورا به پزشک مراجعه کرد .

مرتبط ها

قالب خبری