جدیدترین مطالب امروز

با تومور ویلمز شایعترین سرطان کلیه بیشتر آشنا شوید

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : پزشک خانواده

با تومور ویلمز شایعترین سرطان کلیه بیشتر آشنا شوید

متأسفانه آمار ابتلا به سرطان های گوناگون ، در جهان روز به روز در حال افزایش است . یکی از این سرطان ها تومور ویلمز می باشد که شایعترین سرطان کلیه در کودکان است .

تومور ویلمز شایعترین سرطان کلیه در کودکان زیر شش سال است . ممکن است تا بزرگ شدن آن هیچ علائمی نداشته باشد . پزشک اطفال تومور ویلمز را در حین معاینات معمول کودک ممکن است کشف کند . راه تشخیصی با یک آزمایش خون، آزمایش ادرار آغاز می شود . روش های تصویربرداری تشخیصی مانند سونوگرافی، سی تی اسکن، یا ام آر آی می تواند وجود، اندازه و محل تومور را تشخیص دهد. بیوپسی از تومور برای تایید تشخیص ضروری است.

نفروبلاستوم یا تومور ویلمز یکی از تومورهای بدخیم است که در کلیه ایجاد شده و بیش‌ترین احتمال بروز آن در کودکان وجود دارد و به نام معرف آن ماکس ویلمز٬ جراح آلمانی شناخته می‌شود.

در سطح جهانی٬ ابتلا به تومور ویلمز آمار یک به ده‌هزار را نشان می‌دهد و احتمال ابتلای به آن در کودکان تا سن ۱۵ سال بیش‌تر است. نسبت به نژاد حضور بیش‌تری دربین سیاه‌پوستان داشته درحالی‌که در مردمان آسیا کمتر از سایر قاره‌ها مبتلا دارد.

بیش‌تر نفروبلاستوم‌ها یک‌طرفه بوده و احتمال درگیر شدن هردو کلیه با هم به کم‌تر از ۵٪ می‌رسد. نفروبلاستوم به لحاظ سرطان‌شناسی تمایل بیش‌تری به ایجاد تومور بدون کپسول و رگ‌سازی دارد اما فضای شکمی را درگیر نمی‌کند. درصورت متاستاز٬ شش‌ها را درگیر می‌کند و پارگی و گسست در تومور ویلمز٬ بیمار را با خطر خونریزی داخلی و نیز انتشار تومور به فضای پری‌تونئال روبرو می‌کند که برای درمان اورژانسی و با توجه به شکنندگی تومور٬ نیاز به جراحی خواهد داشت.

علل , عوارض توصیه ها ونکات لازم در خصوص تومور ویلمز :

در حال‌ حاضر قابل‌ پیشگیری‌ نیست‌.

با درمان‌ آن‌ دورنمای‌ آن‌ بهتر از بیشتر تومورهای‌ بدخیم‌ کودکان‌ است‌. در بیشتر موارد، تومور ویلمز با جراحی‌، پرتو درمانی‌ و داروهای‌ ضدسرطان‌ قابل‌ علاج‌ است‌. اگر تومور قبل‌ از گسترش‌ یافتن‌، تشخیص‌ داده‌ شود، میزان‌ بقای‌ ۵ ساله‌، ۹۰% خواهد بود.

تشخیص و درمان تومور ویلمز :

آزمون‌های‌ تشخیصی‌ می‌ توانند شامل‌ سونوگرافی‌، اوروگرافی‌، آرتریوگرافی‌، سونوگرافی‌ از ورید اجوف‌، پیلوگرافی‌ پس‌گرا، سی‌تی‌اسکن‌ و رادیوگرافی‌ باشند.
جراحی‌ برای‌ برداشتن‌ تومور و کلیه‌ مبتلا و در صورت‌ گسترش‌ تومور بافت‌ مجاور
پرتو درمانی‌ و داروهای‌ ضد سرطان‌
داروهای تجویزی
داروهای‌ ضدسرطان‌
داروهای‌ ضدتهوع‌
مسکن‌ها
آنتی‌ بیوتیک‌ها در صورت‌ رخ‌ دادن‌ عفونت‌ در طول‌ درمان‌ با داروهای‌ ضد سرطان‌
ملین‌ها برای‌ پیشگیری‌ از یبوست‌ به‌ دنبال‌ جراحی‌
رژیم غذایی و سبک زندگی
رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ ندارد

منبع : دکترسلام

مرتبط ها

قالب خبری