بارکد کردن اطلاعات و بازخوانی محتویات کد شده

جابه جا کردن اطلاعات در حجم بالا بسیار کار زمان بر و هزینه برداری است ، استفاده از بارکد کردن اطلاعات تا حد زیادی از این هزینه ها کم خواهد کرد .
وقتی که به بازار می روید و به دنبال جنس مورد نظر خود می گردید ، چه خصوصیت هایی برای شما اهمیت دارد و به آن ها توجه می کنید ؟ کشور سازنده ، جنس مواد به کار رفته در آن ، نکات مورد اهمیت در مورد ساخت و استفاده از محصول و… ؟ تا چه میزان امکان دارد از مسئولین فروش راهنمایی صحیح را دریافت کنید ؟
امروزه کمتر اتفاق می افتد فروشنده ها اطلاعات چندانی در خصوص جنسی که عرضه می کنند داشته باشند ، شاید یکی از دلایل آن راه های متنوعی باشد که خریدار با استفاده از آن ها می تواند نیاز خود را رفع کند . یکی از این روش ها در تهیه ی محصولات ، خواندن بارکد محصول می باشد . اینکار با نصب یک نرم افزار بر روی تلفن های همراه و استفاده از آن به راحتی امکان پذیر است ، نرم افزار مربوطه عکسی را که شما از بارکد تهیه می کنید ترجمه می کند و به حالت اولیه ( قبل از کد شدن ) تبدیل خواهد کرد .
بارکد از نظر حجم اطلاعاتی که در خود جای می دهد بعلاوه ی شکل ظاهری به دسته های گوناگون تقسیم می شود . به عنوان مثال ، یکی از معادل های فارسی که برای بارکد انتخاب کرده اند خط نما یا رمزمیله است ، به این علت که برخی از بارکد ها به صورت میله های باریک و ضخیم کنار هم قرار گرفته اند . نوعی دیگر از بارکد نیز به صورت نقاط می باشند که بسته به حجم اطلاعات کد شده ، به هم نزدیک یا از هم دور هستند . البته امروزه بارکد ممکن است شکل های هندسی مختلفی به خود بگیرد و یا به صورت مخفی در عکس ها و… نیز جای داده شود ( خوندن این نوع بارکد نیز نرم افزار خاص خود را دارد ) .
بارکد ها در ابتدا تنها توانایی ذخیره سازی اعداد را داشتند ، حال اینکه هر عدد تفسیر جداگانه ای برای خود داشت ؛ اما با پیشرفت های صورت گرفته و روش های بارکد سازی که امروزه وجود دارد ، می توان از حروف انگلیسی و… نیز در ساخت بارکد استفاده کرد .
از مزیت های بارکد زدن برای کالا ها می توان به دقت بالا و سرعت بیشتر در وارد کردن اطلاعات و همچنین جای دادن حجم وسیعی از ویژگی ها در ابعادی کم اشاره کرد .
بارکد های اولیه ( میله ای ) حجم اندکی از اطلاعات را در خود جای می دهند ؛ بارکد های دوبعدی ( به شکل ماتریس و… ) ظرفیت ذخیره سازی بالاتری دارند و انواع مختلفی از آن ها در شکل های متفاوت مورد استفاده واقع می شود . به طور کلی ، بارکد را می توان ارزانترین نوع کدکردن اطلاعات دانست که طرفداران بسیاری دارد .
هر QR Code یا بارکد ( دوبعدی ) به طور ثابت از یک مربع سفید که در چهارگوشه های آن مربع های کوچک سیاه قرار دارد تشکیل شده است ، محتوای کد شده نیز به شکل منظم و از پیش تعریف شده در مابقی فضا تقسیم می شوند .
بارکد های میله ای و دوبعدی هرکدام در جای خود کاربردهای مناسبی دارند ، به عنوان مثال بارکدهای میله ای با توجه به استانداردی که برای تهیه ی آن ها استفاده می شود ، در تولید کارت ملی ، برای بسته بندی اجناس صادراتی و… مورد استفاده قرار می گیرند .
برای تولید بارکد ، به صورت تست می توانید از نرم افزار های آنلاین موجود در برخی سایت ها استفاده کنید ، تا این اندازه می توانید کنجکاوی خود را پاسخگو بوده و کارکردن با بارکد را به طور عملی تجربه کنید ، همچنین می توانید نرم افزارهای بارکدخوان را روی تلفن همراه خود نصب کرده و از بارکد اجناس برای ترجمه و تست نرم افزار بهره بگیرید . نمونه ای از چاپگرها و اسکنر ها نیز در این رابطه مورد استفاده قرار می گیرند که همانطور که مشخص است طیف وسیعی از نیازهای کاربر را به صورت حرفه ای رفع می کند .