بادرنجبویه و دنیایی از خواص گوناگون دارویی و درمانی
باز هم نوبت به یکی دیگر از گیاهان دارویی ( بادرنجبویه ) رسید ؛ گیاهی بدون عارضه ی جانبی که اتفاقا دارای خواص متعدد دارویی و درمانی قابل توجهی نیز هست .
غالبا متخصصین طب سنتی ، گیاه بادرنجبویه را برای درمان مشکلات گوارشی افراد مختلف استفاده می کنند ، همچنین رفع آفت دهان با این گیاه امکانپذیر خواهد بود ، بعلاوه اینکه چاره سردردهای میگرنی نیز استفاده از این گیاه پرخاصیت است .
این پایان ماجرا نیست و در ادامه شما را به صورت تیتروار با دیگر خواص بادرنجبویه آشنا می کنیم :
1- مصارف عمده دارویی بادرنجبویه در قدیم ، مربوط به خواص ضدنفخ ، معرق و ضدتب آن بوده است .
2- از اثرات مهم بادرنجبویه می توان به ضداسپاسم ، ضدنفخ و آرامبخش مشکلات روده ای – معدهای با منشأ عصبی اشاره کرد .
3- همچنین دارای اثرات آرامبخش عمومی و ضدمیگرنی نیز هست .
4- بادرنجبویه ضدویروس هم میباشد و به ویژه روی ویروس هرپس ( تبخال ) مؤثر است .
5- در طب عوام از بادرنجبویه به عنوان معرق در درمان سرماخوردگی ، آرامبخش ، بهبود دهنده گردش خون ، نسکین میگرن و ضدهیستری استفاده می شد .
( قابل ذکر است که اثرات ضداسپاسم و آرامبخش مربوط به اسانس آن بوده و اثرات ضدویروس های هرپس و ایدز مربوط به اسید کافئیک و تاننهای موجود در آن است . )
6- استفاده دیگر بادرنجبویه در بیماری Grave است که در آن تیروئید به وسیله Thyroid stimulating immunoglobulin به میزان غیرعادی فعال خواهد شد . ( در این عمل مواد موجود در عصاره بادرنجبویه به Thyrotropin متصل شده و از فعالیت آن جلوگیری می کنند ، این اثرات مربوط به اجسامی چون اسید روزمارینیک و اسید لیتوسپرمیک موجود در بادرنجبویه است . )
برای مورد استفاده قرار دادن بادرنجبویه به روش زیر عمل کنید :
روی حدود ۲ گرم از برگ خردشده بادرنجبویه ، یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند ؛ سپس آن را صاف کرده و میل کنید . ( این میزان را می توان تا روزی سه نوبت تکرار کرد . )
ضمنا تاکنون ، هیچگونه عارضه جانبی نیز از گیاه بادرنجبویه گزارش نشده است .
منبع : دکترسلام