اگر در خانواده سابقه فاویسم دارید از مصرف زیاد باقلا خودداری کنید

هر زردی بدو تولد و یا کم خونی در افراد به معنای بروز فاویسم نیست ، اما کم خونی ، ضعف و رنگ پریدگی می توانند از نشانه های ابتلا به فاویسم باشند .
گلبول های قرمز از مهم ترین دلایل حیات محوب می شوند و کمبود آن ها دردسرهای زیادی را بوجود می آورد . فاویسم یکی از بیماری هایی است که طی آن ، گلبول های قرمز در فرد تحلیل می رود یا به عبارتی به دنبال بی دفاع شدن ، اندک اندک نابود می شوند !
بنابر آمار به دست آمده فاویسم در مردها فراگیرتر است و بیشتر در ناحیه های شمالی و جنوبی دیده می شود ، هر چند ابتلا به فاویسم نسبت به دیگر بیماری های ارثی درصد کمی دارد ( حدود 4 درصد ) اما داشتن اطلاعات کافی در خصوص این بیماری لازم و ضروری است . همانطور که تا کنون متوجه شدید ، فاویم یک بیماری ارثی و مرتبط با خون است که بیشتر مردها را درگیر می کند .
فاویسم چگونه رخ می دهد ؟
فسفات دهیدروژناز از جمله آنزیم های لازم در تمامی سلول های بدن است . زمانی که در بدن فردی فسفات دهیدروژناز دچار کمبود می شود ، گلبول های قرمز به مواد اکسیدان حساس می شوند و نسبت به آن ها واکنش نشان می دهند و در نتیجه به سمت تخریب پیش می روند . بدن که از واکنش فسفات دهیدروژناز ( خنثی کردن اکسیدان ها ) محروم مانده است ، دچار فا.یسم می شود . اما چرا افراد مبتلا به فاویسم را از مصرف باقلا ( به هر شکلی ) منع کردیم ؟ به دلیل وجود موادی به نام “ویسین” و “کوویسین” در باقلا که پس از فرآیند هضم به دو اکیدان قوی تبدیل می شوند ، و از آن جایی که فرد مبتلا به فاویسم توان دفاع در برابر اکسیدان ها را از دست داده است ، باقلا می تواند از جمله خوراک های پیشبرنده بیماری برا آن شخص محسوب شود .
تشخیص فاویسم تنها با آزمایشات پزشکی به طور قطعی اعلام خواهد شد و جای نگرانی نیست ، اما برای تکمیل اطلاعات شما در این زمینه ، لازم است بدانید افرادی که دچار کم خونی می شوند ( معمولا در 30 تا 40 سالگی ) و یا نوزادان دارای زردی ، در صورت خاص بودن شرایط ، از نظر ابتلا به فاویسم کنترل خواهند شد .
واضح است که تشخیص بیماری هرچه زودتر بهتر است ، اما خود شخص با دقت بر علائمی می تواند از وجود یا عدم وجود آن آگاه شود ، علائمی نظیر :
رنگ پریدگی و بیحالی
کم خونی
ادرار با رنگ تیره ( متمایل به رنگ چای )
افرادی که مشکوک به فاویسم هستند به هیچ عنوان نباید هیچ دارویی را سرخود مصرف کنند ، زیرا فاویسم علاوه بر باقلا بر بسیاری از محرک ها واکنش نشان می دهد ، حتی انواعی از آسپرین ها ! بنابراین خوراک این افراد باید کاملا زیر نظر پزشک باشد .
هرچند فاویسم درمان قطعی ندارد ، اما تنها درمواردی خاص مشکل آفرین خواهد شد ؛ افراد لازم است در طول همراهی با فاویسم ، با پزشک خود در ارتباط بوده و توصیه های وی را جهت کنترل بیماری انجام دهند . همچنین افراد سالم نیز لازم است کنترل خوراک خود را ، به خصوص زمانی که تصمیم به بارداری می گیرند داشته باشند و زمینه های بروز فاویسم را فراهم نکنند .