جدیدترین مطالب امروز

اکستاسی و اثرات طولانی مدت و مخرب این ماده مخدر

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : پزشک خانواده

اکستاسی و اثرات طولانی مدت و مخرب این ماده مخدر

همانطور که می دانید اکستاسی یکی از مواد مخدر صنعتی می باشد که دارای اثرات بسیار مخرب و طولانی مدت است که در ادامه بیشتر به این ماده مخدر خواهیم پرداخت .

اکستاسی ( با نام های Roll, beans, hug, love drug, E, Adam, X, XTC ) در چند سال اخیر توسط شیمی دانان سودجو تهیه و به صورت پودر، قرص و یا کپسول عرضه شده است.

متاسفانه چندسالی هست که این ماده نیز به ایران راه یافته است و به صورت خوراکی گاهی انفیه کردن (استنشاق از راه بینی) مورد استفاده قرار می گیرد.

اکتساسی با نام علمی MDMA دارای خواص تحریکی شبیه آمفتامین و توهم زایی شبیه LSD بوده و اثرات خود را از طریق تاثیر بر روی سلول های عصبی ارتباطی سروتونین داخل مغاز اعمال می کند و دارای خواص تخریبی بر روی نورونها نیز است. این ماده دارای خواص وابستگی روانی و جسمی است.

اثرات کوتاه مدت اکستاسی پس از مصرف، گیجی و منگی، تشدید حالات روحی روانی منفی و مثبت، احساس داشتن انرژی بالا، اضطراب، افسردگی و پارونیا (هذیان های تحت تعقیب بودن یا عظمت طلبی) ظاهر می شوند و ممکن است بیش از یک هفته نیز باقی بمانند. اثرات جسمانی اکستاسی به صورت احساس گز گز پوست، افزایش ضربان قلب و فشار خون، خشکی دهان، گرفتگی عضلات، تاری دید، لرز، تعریق، تهوع و ساییدن غیر ارادی دندانها به هم تظاهر می کند. در صورت مصرف بیش از حد ممکن است دمای بدن بطور بدخیم افزایش یابد (به اصطلاح علمی هیپرترمی بدخیم) و سلول های عضلانی تخریب شوند و این مسئله منجر به نارسایی کلیه و قلب شود.

اثرات طولانی مدت اکستاسی در مصرف طولانی مدت و در مواردی حتی با یک یا چند بار استفاده ممکن است صدمات زیر بوجود آید :

1- صدمات مغزی در آزمایش بر روی حیوانات دیده شده است که مصرف اکستاسی برای چهار روز موجب تخریب برخی از سلول های عصبی مغز (انواع سروتونین و دوپامین) شده است که برگشت ناپذیر بوده اند و چنین ضایعاتی می تواند تظاهراتی شبیه بیماری پارکینسون و حتی MS داشته باشد.

2- صدمات کلیوی مصرف طولانی مدت و یا زیاد دارو می تواند موجب درجاتی از نارسایی کلیه شود.

3- صدمات کبدی یکی دیگر از خطرات اکستاسی بروز ضایعات کبدی است و خطر بروز چنین صدماتی در کسانی که در پی مصرف این ماده دچار بئورات جلدی (شبیه جوش) می شوند بسیار زیاد خواهد بود.

منبع : دکترسلام

مرتبط ها

قالب خبری