جدیدترین مطالب امروز

اطلاعات دیجیتال و باز هم مشکل حافظه و بازیابی اطلاعات !

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : مقاله آزاد

اطلاعات دیجیتال و باز هم مشکل حافظه و بازیابی اطلاعات !

نگهداری اطلاعات دیجیتال ، حذف و نیاز به بازگردانی احتمالی آن ها از حافظه ، بحث همیشه داغ بازار نرم افزار و وسایل تکنولوژی است . با شیوه ی حذف و نگهداری اطلاعات آشنا شوید .

حافظه ها ابزاری هستند که به ما امکان ذخیره اطلاعات و دسترسی به آن ها در زمان نیاز را می دهند ، حافظه ها تا رسیدن به جایی که در حال حاضر در آن قرار دارند راه طولانی پیموده اند ، از ساخته شدن توسط لامپ گرفته تا ترانزیستور ، دیسک ها و… همچنین برای شروع بحث بد نیست با انواع آن ها آشنا شوید : حافظه ها از نظر ثبت دائم یا موقت اطلاعات به دو دسته تقسیم می شوند ( دائم – موقت ) علاوه بر این تقسیم بندی حافظه ها از نظر کارکرد نیز مطرح است ، برخی حافظه ها به عنوان واسط بین واحد پردازش و محل درج اطلاعات دیده می شوند . تا به این جا اطلاعات عمومی از حافظه ها به دست آوردیم که شاید اکثر افراد با آن ها آشنایی داشتند . از شرایط نگهداری حافظه ها چه می دانید ؟ از درج و حذف اطلاعات چطور ؟

دستگاهی که دارای حافظه است نباید دچار تکان شدید شود ، این موضوع برای هاردهای خارجی نیز صدق می کند ؛ زمانی که به یک حافظه ضربه وارد می شود و یا نوسان برق آن را مورد حمله قرار می دهد ، این نوسان و لرزش سطح پلیت حافظه را خراب می کند ، ( در نوع پیشرفته تر حافظه ها نیز ایجاد خرابی خواهد کرد ) ، مسئله ی برق تنها به نوسان ختم نمی شود بلکه اگر از ولتاژ مناسب در هرنوع حافظه استفاده نشود باید منتظر خرابی های احتمالی باشیم ، به همین جهت آگاهی از نوع حافظه ها و کلاس آن ها مخصوصا در تلفن های همراه الزامی است ؛ اگر از موضوع نوسان برق فاکتور بگیریم ، موضوع ضربه و لرزش در زمان خاموشی دستگاه باز هم پایدار است و می تواند ایجاد خرابی کرده و به حافظه صدمه بزند .

از دیگر نکات نگهداری حافظه ها جلوگیری از ورود گردوغبار و رطوبت به آن ها است ، گرد و غبار به طور چشمگیری موجب اختلال در عملکرد حافظه ها خواهد شد و این قدرت در تلفیق با رطوبت چندبرابر می گردد . در حافظه های پیشرفته تر علاوه بر بحث ضربه و نوسان ، موضوع حرارت نیز بسیار مطرح است .

نحوه ی ذخیره سازی در حافظه ها به چه شکل است ؟

به طور عادی هر شخصی می تواند اطلاعات را در حافظه ها ذخیره کند ، اما چرا گاهی اطلاعات خود به خود از بین می روند ؟ هیچ چیز به خودی خود اتفاق نمی افتد ، معمولا اگر اطلاعات به درستی در حافظه پردازش نشوند ، بخشی از آن ها حذف خواهد شد ؛ این در مورد تمام حافظه ها صدق می کند ، به همین علت در پردازش اطلاعات داشتن یک پشتیبان یا ابتدا عمل کپی و بعد کات پیشنهاد می شود .

نکات حائزاهمیت :

لپ تاپ را در وضعیت روشن جابه جا نکنید ( ممکن است به هد خواندن و نوشتن آسیب وارد شود و نیاز به تعویض کامل آن باشد ) .
سیستم خود را هر چند وقت یکبار به یک سرویس کار نشان دهید .

چه راهکارهایی برای پاک کردن دائم اطلاعات از حافظه وجود دارد ؟

از پاک کردن اطلاعات به صورت رایج ( دلیت و شیفت بعلاوه ی دلیت ) فاصله گرفته و راهکاری دائمی را ارائه می دهیم که به هیچ طریق اطلاعات قابل بازیابی نباشند ؛ اگر اطلاعاتی را جایگزین اطلاعات فعلی کنید ، اطلاعات از دست رفته به هیچ طریق قابل بازگشت نخواهند بود ، پس ابتدا اطلاعات را پاک کنید و سپس یک سری اطلاعات تازه را در محل ذخیره کنید . ( اثر این روش از فرمت و یا استفاده از نرم افزارهای مختلف هم مطمئن تر است ، در واقع فرمت کار خاصی برای شما انجام نمی دهد مگر آنکه از نوع خاصی از فرمت حافظه استفاده کنید ) .

نکته پایانی در خصوص حافظه ها این است که اگر قصد بازگردانی اطلاعات را با استفاده از نرم افزار داشتید ( در حذف های قابل بازگشت ) ، نرم افزار را در مسیری به غیر از محل ذخیره سازی اطلاعات حذف شده نصب کنید .

مرتبط ها

قالب خبری