آیا پوست پسته می تواند به تغیرات آب و هوایی شهر کمک کند ؟
به نظر شما پوست پسته این توانایی را دارد که به تغییرات آب و هوایی شهرها کمک کند ؟ این سؤالی است که ذهن برخی از محققان ترکیه ای را به خود جذب کرده است .
سوختن پوست پسته نوعی انرژی تجدیدپذیر را تولید می کند که از آن می توان به عنوان یک سوخت طبیعی برای گرم کردن استفاده کرد !
دانشمندان کشور ترکیه می خواهند با استفاده از پوست پسته ، اکوسیتی ( شهری هایی که دارای سلامت اکولوژیکی و یا بوم شناختی باشند را اکوسیتی می نامند ) شهرهای جدید را گرم کنند . چنین شهری از طریق حفظ حوزه های طبیعی ، بهره وری از انرژی ، تناسب الگوهای زیستی در ترکیب با الگو های حمل و نقل و استفاده از وسایل بومی ایجاد خواهد شد .
منطقه ای که قرار است اولین شهر اکولوژیکی کشور ترکیه در آن ساخته شود ، در نزدیکی شهرغازی عینتاب قرار گرفته است و مقامات مسئول در مورد زمین های آن منطقه با شهرداری در حال گفت و گو هستند .
شهرغازی عینتاب در زمینه ی تولید پسته و پوست پسته ی فراوان ، دارای شهرت بسیار زیادی است و یکی از برترین قطب های تولید پسته در کشور ترکیه به شمار می رود و به همین دلیل مسئولین مربوطه ، این شهر را به عنوان بهترین گزینه برای پیاده سازی این طرح و آزمایش انتخاب کرده اند .
یکی از دانشمندان ترکیه تحیقات به عمل آمده را اینگونه شرح داد : ما در حال تحقیق بر روی پوست پسته هستیم که چگونه می تواند این انرژی را از سوختن خود تولید کند . ( این انرژی نوعی گاز زیستی تجدید پذیر است که از سوختن پوست پسته به وجود می آید . )
همچنین وی افزود در ساختن شهرهای اکولوژیکی به سه اصل دقت خواهیم کرد : 1- موقعیت جغرافیایی ، 2- منابع طبیعی مانند باد ، 3- سیستم های سازگار با محیط زیستی و…
اولین بار این خاصیت پوست پسته در شرکت فرانسوی به نام Burgeap کشف شد . این شرکت بزگ زیست محیطی در سال گذشته ، نظر خود را درباره ی پژوهش کشور ترکیه اینگونه شرح داد : شهرغازی عینتاب بهترین مکان برای به وجود آمدن یک شهر اکولوژیکی است و همچنین گفت این شهر به دلیل داشتن پسته و پوست پسته ی فراوان ، می تواند 60 درصد از انرژی گرمایی این منطقه را تأمین کند .
این پروژه زمانی آغاز به کار خواهد کرد که مسئولین مربوطه ، با شهرداری و مالکان زمین ها به توافق برسند .