جدیدترین مطالب امروز

آیا بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک را می شناسید ؟

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : پزشک خانواده

آیا بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک را می شناسید ؟

بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک که در اختصار به آن ALS گفته می شود ، چه نوع بیماری ای می باشد ؟ سئوالی که قصد داریم در این مقاله ، بطور خلاصه به آن بپردازیم ؛ با ما همراه باشید .

یکی از انواع بیماریهای نادر، بیماری “ اسکلروز جانبی آمیوتروفیک ” است که به نامهای مختلفی معروف است ، البته شاید شما این بیماری را با نام های دیگرش بشناسید که به همین خاطر در ابتدای مقاله ، برخی از نامهای دیگر اسکلروز جانبی آمیوتروفیک را با هم مرور میکنیم .

نام های دیگر بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک :

ALS
اسکلروز جانبی آمیو تروفیک پلی گلوکوزان بدن
آتروفی عضلانی دوشن – آران
بیماری گرینگ
بیماری لوگرینگ
بیماری سیستم حرکتی (با فاصله کانونی و بتدریج پیشرونده)

تقسیم بندی بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک :

ALS- آتروفی عضلانی نخاعی تیپ
آتروفی عضلانی نخاعی نوجوانان
فلج پیازی جلورونده
آمیوتروفی کانونی
بیماری نورون حرکتی فوقانی
بیماری ودینگ – هوفمان
بیماری ولفارت
اسکلروز جانبی اولیه
آتروفی عضلانی نخاعی بچگانه
بیماری کوگلبرگ – ویلاندر

مختصری درباره بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک :

بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، یکی از انواع بیماری هایی است که به عنوان بیماریهای نورون حرکتی شناخته میشود. این بیماری به وسیله انحطاط پیشرونده و مرگ احتمالی سلولهای عصبی (نورونهای حرکتی) در مغز و ساقه مغز و نخاع مشخص میشود. همانطور که میدانیم، نخاع ارتباط بین سیستم عصبی و عضلات ارادی بدن را میسر میکند. معمولا نورونهای حرکتی مغز (نورونهای حرکتی بالایی) پیامهایی را به نورونهای حرکتی واقع در نخاع می فرستد (نورونهای حرکتی پایینی) سپس این پیامها را به عضلات مختلف بدن می رساند.

اسکلروز جانبی آمیوتروفیک ، بر نورونهای حرکتی بالایی و هم بر نورونهای حرکتی پایینی اثر میگذارد. در نتیجه ALS انتقال پیام قطع میشود و عضلات بتدریج ضعیف شده و تحلیل می روند. بالاخره توانایی شروع و کنترل ارادی فرد از بین رفته و درنهایت این بیماری به سمت نارسایی تنفسی می رود؛ چرا که این بیماری برتوانایی عضلات ارادی واقع در قفسه سینه و دیافراگم فرد اثر میگذارد . این بیماری اغلب به عنوان بیماری لوگرینگ نامیده میشود.

منبع : دکترسلام

مرتبط ها

قالب خبری