آپاندیس و دردهای مبهم شکمی را جدی بگیرید !
در این مقاله قصد داریم از زبان متخصصین این حوزه ، توضیحاتی را درخصوص عارضه آپاندیس بازگو کنیم تا با جدیت بیشتری درباره عواقب این نوع از درد بیاندیشید .
از جمله علائم و نشانه های آپاندیس در بزرگسالان درد شکمی و در کودکان اسهال، استفراغ، تب و بعد عفونت می باشد که اگر سریعا به پزشک و یا بیمارستان مراجعه نکنید ممکن است عوارض جبران ناپذیری همراه داشته باشد
گاهی اوقات یک تلنگر کافی است و شاید غفلت در خصوص یک درد ساده و یا حتی یک دل درد ساده سبب پشیمانی شود و پشیمانی خیلی وقت ها قابل جبران هم نخواهد بود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران ، دکتر بهروز هاشمی متخصص اورژانس در برنامه «تلنگر» شبکه رادیویی سلامت، دل درد را نخستین علامت آپاندیس دانست و گفت: تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، دردهای مبهم شکمی از جمله علائم آپاندیس است که با این علائم و بررسی های پزشک می توان به تشخص زودتر آن دست یافت.
آپاندیس یک درد شایعی است که هم در سنین کودکی و هم در بالغین دیده می شود؛ اما مشکل آن این است که در سنین کمتر از دو سال امکان تشخیص برای پزشک دشوار است.
وی افزود: معمولا آپاندیس یک درد شکمی است که ناحیه سر دل را در گیر میکند، سپس در ناف و بعد به سمت راست شکم حرکت میکند. این یک کلینیک مرسوم و متداول در آپاندیس است؛ اما در کودکان زیر دو سال و بالاتر، این کلینیک باز تغییر میکند. در سنین زیر دو سال ممکن است علائم کودک به این صورت نباشد. اصلاً علامت درد شکمی به معنای واقعی کلمه نداشته باشد. خیلی وقت ها در کودکان علائمی همچون اسهال، استفراغ، تب و بعد عفونت در کل بدن نمود پیدا می کند. این کودکان امکان دارد بی قرار شوند و در ناحیه مفصل ران خود احساس درد کنند.
هاشمی در ادامه اظهارکرد: معمولا درد کودکانی که در سنین بالاتر قرار دارند، در یک نقطه، آن هم در سمت راست شکم بیشتر است؛ ولی در سنین زیر دو سال ممکن است کل شکم درد کند. تشخیص درد شکمی در کودکان زیر دو سالی که منجر به آپاندیس می شوند، معمولاً خیلی سخت است و در اغلب کودکان به جای اینکه تشخیص درست داده شود، شکم باز می شود و ممکن است با تشخیص دیگری عمل جراحی انجام شود.
این متخصص اورژانس در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین هر زمانی که شاهد علائمی از قبیل حال ناخوش، بی اشتهایی، استفراغ، اسهال، و … در کودکان شدیم، علائم را جدی بگیریم و حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنیم تا تشخیص آپاندیس به موقع انجام شود. همچنین اگر والدین شک دارند که کودکشان آپاندیس دارد، ماده غذایی به او ندهند و او را به پزشک ببرند؛ چرا که در عمل جراحی ، شکم پر مشکل ساز است.
منبع : Yjc