آفتاب سوختگی و روشهای پیشگیری از این عارضه پوستی
مطمئنا غالب افراد به زیبایی خود اهمیت می دهند و از عواملی که این زیبایی را به خطر بیاندازند دوری می کنند . یکی از این عوامل تهدید کننده زیبایی ، آفتاب سوختگی است .
ابتدا با طرح چند سئوال ، مبحث آفتاب سوختگی را آغاز می کنیم .
1- آفتاب سوختگی در چه زمانی روی می دهد ؟
آفتاب سوختگی می تواند با قرار گرفتن غیرایمن در معرض هر گونه منبع طبیعی یا مصنوعی از اشعه های ماوراء بنفش ( UV ) از جمله خورشید یا تخت های برنزه اتفاق بیافتد .
2- اصلی ترین مشکلی که در آفتاب سوختگی برای افراد به وجود می آید چیست ؟
اصلی ترین مشکلی که در آفتاب سوختگی به وجود می آید ، آسیب رسیدن مستقیم به DNA از طریق اشعه های UV است که در نهایت به مرگ سلول های پوستی منجر می شود .
3- علائم ناشی از آفتاب سوختگی ، چگونه بروز می کند ؟
این علائم در بیرونی ترین لایه ی پوست ، خودش را نشان می دهد که اپیدرم نام دارد .
بسیار خب ، با طرح این 3 سئوال اولیه ، تا حدودی با تعریف استاندارد آفتاب سوختگی آشنا شدیم و حال نوبت به روش های پیشگیری و صدمات این عارضه پوستی می رسد .
برای پیشگیری از آفتاب سوختگی ، بایستی دقت داشته باشید که در معرض مستقیم نور خورشید ، آنهم به طور غیرایمن قرار نگیرید ؛ به عنوان مثال کرم های ضدآفتاب و یا پوششهای مناسب برای آفتاب گرفتن و … می تواند به این امر کمک بسزایی کند .
همانطور که می دانید التهابی که به واسطه ی صدمات ناشی از اشعه های UV به DNA وارد می شود و سلول های پوست را از بین می برد ، باعث انبساط رگ های خونی در پوست می گردد و آن نوع قرمزی خاص را روی پوست به وجود می آورد که همه ی افراد آفتاب سوخته ، بعد از آفتاب سوختگی با آن مواجه شده اند .
از آنجاییکه آفتاب سوختگی نوعی مسمومیت برای پوست به حساب می آید ، واکنش التهابی بدن نیز با درجات مختلفی بروز پیدا می کند ؛ به این معنی که وقتی اشعه های UV به سلول ها آسیب می رسانند ، عروق خونی در بافت های اطراف آن ها انبساط یافته و مواد شیمیایی خاصی مثل هیستامین ، برادیکینین و … می تواند به علائم مختلفی منجر شود که از جمله ی این علائم می توان به تورم پوست ، سردرد ، تب و لرز و یا ضعف اشاره داشت .