جدیدترین مطالب امروز

آسم زنگ خطری برای ساکنین شهرهای بزرگ و آلوده

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : نکته ها

آسم زنگ خطری برای ساکنین شهرهای بزرگ و آلوده

مبدل شدن بیماری آسم به بیماری شایع ، برای افراد ساکن در شهرهای بزرگ و آلوده ، زنگ خطری جدی را برای مردم و مسئولین به صدا درآورده است !

تحقیقات مختلف نشان داده است که ابتلا به بیماری آسم و محرک های شهری این بیماری در حال افزایش است و این یعنی ، تنفس در اینگونه شهرها مساوی است با در آغوش کشیدن بیماری آسم !

آسم در حال حاضر به یکی از بیماریهای شایع در شهرهای بزرگ و صدالبته آلوده تبدیل شده است .

درست است که شهرهای بزرگ ، امکانات و جذابیت های زیادی دارند ، ولی آیا با همه ی این جذابیت ها که عامل بسیاری از مهاجرت ها نیز میباشد ، در دنیا چیزی باارزش تر از سلامت جسمی و روحی انسان وجود دارد ؟

یکی از دلایل افزایش محرک های شهری بیماری آسم ، از دست دادن محیط های سالم شهری برای زندگی است و یکی از مسببین این اتفاق ، پدیده ای با نام دی اکسید کربن است که آلودگی هوا با این گاز ، یکی از محرک های آسم و آلرژی محسوب میشود .

دی اکسید کربن علاوه بر محرکی برای آسم و آلرژی ، موجب گرمایش زمین نیز خواهد شد که همین عامل در آلودگی بیشتر هوای شهرها هم نقش دارد .

در ادامه با نتایج 3 تحقیق ، که از مؤسسات و کشورهای پیشرفته ی علمی حاصل شده است ، آشنا خواهیم شد :

اولین تحقیق در خصوص شناسایی محرک های بیماری آسم میباشد که پیرو آن : طبق نتایج تحقیقاتی یک مؤسسه به نام ” مؤسسه ی ملی سلامت آمریکا ” در سال 2005 که به مدت دو سال در هفت شهر انجام شده است ، شش عامل محرک آسم در شهرهای بزرگ شناخته شده اند که عبارتند از : سوسک حمام ، جوندگانی مانند موش ، دود سیگار ، مو و پشم حیوانات خانگی ، موجودات ذره‌بینی و کپک .

در دومین تحقیق صورت گرفته به بررسی گازهای آلوده کننده ی هوا و کشف محرک دیگری برای بیماری آسم پرداخته است که طبق آن : تحقیقی بر روی آلودگی هوای ناشی از ترافیک جاده‌ ای در 10 شهر بزرگ اروپایی انجام شد و مطابق نتایج و آمار این تحقیقات ، محققان برآورد کردند که ترافیک جاده‌ ای بالا ، عامل 14 درصد از موارد آسم در کودکان است و علاوه بر آن ، از آنجاییکه گازهایی چون : مونواکسید کربن ، دی اکسید کربن ، نیتروژن ، سولفور ، و هیدروکربن‌ ها در آلودگی هوای شهری نقش دارند ، سبب شدت گرفتن آسم در کودکان و بزرگسالان میشوند .

سومین تحقیق به موضوع استرس و رابطه ی مستقیم آن با آسم اشاره کرده است که در آن : محققان ، 326 بزرگسال مبتلا به آسم را به مدت یکسال تحت نظر قرار دادند و دریافتند که استرس موجود در محیط شهری و آسم ارتباط مستقیم با هم دارند ، زیرا مطابق این تحقیق ، علائم بیماری آسم در آنهایی که تحت استرس بودند افزایش یافته و کیفیت زندگی آنها پایین آمده بود. محققان طبق این تحقیقات به نتایج دیگری هم رسیدند که اولا استرس ، کنترل بیماری آسم را دشوار میسازد و ثانیا سبب افزایش حملات آسم میشود .

حال که با قسمت کوچکی از تبعات ناشی ، به سبب زندگی در شهرهای آلوده و بزرگ آشنا شدیم ، شاید بهتر باشد کمی با راه حل های کنار آمدن و جلوگیری از این بیماری نیز آشنا شویم .

به چند توصیه کوتاه و کارشناسی شده برای زندگی با آسم در شهرهای بزرگ توجه کنید :

1- قبل از هرچیز ، محیط زندگی ‌تان را از نظر میزان ذرات معلق هوا و کپک بررسی کنید و سعی کنید در روزهایی که هوای بیرون ، بیش از حد آلوده است و کار خیلی ضروری ندارید ، به بیرون از منزل نروید .

2- به پزشک مراجعه کنید و از او راهکارهایی برای کنترل استرس و غلبه به آن درخواست کنید تا بتوانید کمی از بیماری آسم دورتر شوید .

3- اگر خدای نکرده به آسم مبتلا هستید یه نکته ی حائز اهمیت را هیچگاه فراموش نکنید : مصرف منظم داروهای مربوط به آسم .

4- با مشورت پزشک معالج خود در هنگام افزایش آلودگی هوا ، میزان داروهای کنترل آسم را افزایش دهید .

5- از ماسک ، برای تماس کمتر با هوای آلوده در شهر استفاده کنید .

و در نهایت ، بیش از حد مراقب سلامتی خودتان باشید .

مرتبط ها

قالب خبری