آب سیاه قاتل خاموش چشم های شما
نابینایی غیر مادرزادی عللی از جمله دیابت ، آب مروارید ، آب سیاه و … دارد ، در این بین آب سیاه به علت مخفی ماندن تا مراحل نهایی خطرناک تر به شمار می رود .
از جمله علل نابینایی که بسیار خطرناک است می توان به آب سیاه اشاره کرد ، دلیل خطرناک بودن آن بی علامت بودن آن تا پیشروی کامل است . البته دونوع آب سیاه وجود دارد ، نوعی همراه با درد است و نوع شایع آن مخفی و بدون درد .
دلیل ایجاد آب سیاه چیست ؟
به صورت خلاصه شده می توان گفت در قسمت جلویی چشم مایعی به طور طبیعی ترشح می شود و توسط یک رگ در قسمت پشت چشم تخلیه می شود ، اگر این رگ ها یا منفذه های انتقال دهنده تنگ یا به طور کامل بسته شوند ، فشار چشم بالا رفته و عصب ها تخریب می شوند به این ترتیب آب سیاه بوجود می آید .
علت نام گذاری این عارضه به ” آب سیاه ” چیست ؟
اگر دقت کرده باشید هنگامی که به شئ که رو به روی شما قرار گرفته نگاه می کنید میدان دید شما گسترده تر از مسیر مستقیم رو به رو است و اگر جسم دیگری از اطراف وارد شود متوجه آن می شوید ، هنگامی که عصب های چشم شروع به از بین رفتن می کنند ( به علت تخلیه نشدن مایع تولیدی و فشار وارد شده به چشم ) این میدان دید محدود و محدود تر شده و دید تونلی بوجود می آید ( میدان دید از دست رفته به رنگ سیاه است قطعا ) ، این تخریب و کاهش میدان دید قابل احساس نیست و به آرامی پیشروی می کند ، همچنین دیدی که به این شکل از بین می رود بر خلاف دیدی که با عارضه ی آب مروارید از بین می رود قابل بازگشت نمی باشد .
به علت بی نشانه بودن این بیماری ، پیشنهاد می شود از سن 40 سال به بالا و یا در سن 40 سالگی برای اندازه گیری فشار چشم و معاینات دیگر به چشم پزشک مراجعه شود و بعد از اولین نوبت معاینه ، این پیگیری هر 3 سال یکبار انجام شود ؛ آب سیاه یک بیماری ارثی نیست ، یعنی اگر شخصی در فامیل به آب سیاه مبتلا شود لزوما وابستگان آن شخص مبتلایان آینده نخواهند بود اما برای اشخاصی که در فامیل خود مبتلایان به آب سیاه را داشته اند و یا افرادی که فشار خون بالا دارند پیشنهاد می شود زود تر از 40 سالگی برای اولین معاینه مراجعه کنند و فواصل زمانی مراجعات بعدی آن ها از 3 سال کمتر باشد .
سوالی که پیش می آید این است که آیا ممکن است آب مروارید به آب سیاه تبدیل شود ؟ آب مروارید مانع عبور نور می شود و به همین دلیل بینایی را کم کرده و قابل احساس است در مواقعی که در بیماری آب مروارید عدسی ورم کرده و به جلو بیاید و رگ خروجی مایع را ببندد اصطلاحا آب سیاه ثانویه بوجود می آید .
اقدامات درمانی برای آب سیاه بستگی به پیشرفت بیماری دارد و نیاز به استفاده از دارو و یا گاهی جراحی باشد ، اما اهداف نهایی همه باز کردن مسیر تخلیه مایع ترشح شده توسط چشم و در نتیجه برداشتن فشار وارده بر عصب ها است .